12 oktober de dag dat:

• Het de dag van de scheidsrechter was en waarbij alle scheidsrechters door ckc Maassluis met een presentje werden verrast;
  • Het elektronisch scorebord op veld 2 in aanwezigheid van sponsor René Verhagen officieel in gebruik werd genomen;
  • Maassluis 1 en 2 het moesten opnemen tegen Kinderdijk.

Zowel Kinderdijk (1 punt) als Maassluis (0 punten) zijn het seizoen moeizaam begonnen. Voor Maassluis vandaag dus van belang dat de punten binnen gehaald werden. Ondanks de regen werd het veld omzoomd door een groot aantal toeschouwers. Die zagen Maassluis voortvarend van start gaan met 2 doelpunten van Henne Bloem binnen 3 minuten. Tot aan de rust stond Maassluis steeds op een kleine voorsprong maar de rust werd ingegaan met een gelijke stand (7-7). In de tweede helft liep Kinderdijk uit naar een voorsprong van 8-12. Maar Maassluis richtte zich prima op, in die periode speelde Maassluis haar beste spel en kwam op gelijke hoogte na vier doelpunten op rij. Maar na een tussenstand van 13-13 wist Kinderdijk toch weer het verschil op 2 punten te brengen. Dit kon Maassluis helaas niet meer goedmaken en dit resulteerde in een eindstand van 15-17. Zeker niet nodig. Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen RWA op het programma, een wedstrijd die gewonnen moet en kan worden, waardoor de aansluiting op de andere staartploegen (waaronder RWA) gevonden kan worden. Van vorig seizoen weten we dat de tweede seizoenhelft alles kan goedmaken, maar een overwinning aanstaande zaterdag zou hier een goed begin van zijn.

Ook Maassluis 2 kreeg een verlies te slikken. Ook hier een goed begin met een 3-1 voorsprong, maar daarna volgde een slechte periode, waardoor tegen een 3-6 achterstand werd aangekeken. Deze mindere periode kon in de rest van de wedstrijd eigenlijk niet meer worden rechtgezet. De eindstand 9-15. Maassluis 2 blijft daarmee met 1 punt hekkensluiter.

Op Veld 2 werd zaterdag een nieuw scorebord op feestelijke wijze onthuld. René Verhagen van Verhagen Vastgoedonderhoud en René Verhagen Schilderwerken onthulde samen met het bestuur en sponsorcommissie het scorebord.