nieuwsoverzicht

Maassluis eenvoudig naar eerste punten08/09/2014

Pascalle Koster rondt een Maassluise aanval af - © Edwin SonneveldDe Maassluise selectieteams van korfbalvereniging c.k.c. Maassluis zijn sterk begonnen aan de eerste helft van de veldcompetitie. Zowel het eerste als het tweede team mochten aantreden tegen de buren van KV Vlaardingen en beide teams wisten daar zonder al te veel moeite de eerste wedstrijden te winnen.

KV Vlaardingen 1 – Maassluis 1 8-17 (3-10).
Maassluis kwam sterk uit de startblokken in de derby tegen Vlaardingen en keek snel tegen een 0-3 voorsprong aan, welke voor rust met diverse mooie aanvallen werd uitgebouwd naar een 3-10 ruststand. Vlaardingen was niet sterk genoeg om de doelpunten van Maassluis tegen te houden en zelf structureel iets terug te doen. Door onder andere vijf doelpunten van Leon Kloppenburg stond er uiteindelijk een 8-17 eindstand op het scorebord.

KV Vlaardingen 2 – Maassluis 2 4-17 (4-8).
Voorafgaand aan het eerste, mocht het reserveteam van Maassluis aantreden tegen dat van Vlaardingen. Hier was een zelfde wedstrijdbeeld: Maassluis kon met mooie aanvallen uitbouwen naar een degelijke voorsprong en Vlaardingen kon alleen maar toekijken. Tekenend was het feit dat Maassluis 2 geen tegengoals in de tweede helft heeft hoeven incasseren en zelf eigenlijk ruim boven de 20 goals had moeten maken.

KCC 4 – Maassluis 3 10-11 (14-18).
En om het rijtje af te maken wist ook Maassluis 3 te winnen. In een wat minder eenzijdige wedstrijd dan de selectieteams werd KCC 4 uit Capelle aan den IJssel met 14-18 verslagen.