nieuwsoverzicht

Maassluis 2 pakt laatste strohalm28/05/2018

Maassluis 2 2017 webTwee weken geleden werd Maassluis 1 kampioen op het veld in de tweede klasse, na ook in de zaal het kampioenschap te hebben gepakt. De twee resterende wedstrijden staat louter de sportieve plicht op het spel. Voor Maassluis 2 zijn het echter de weken van de waarheid. Zij strijdt een verwoede strijd tegen degradatie uit de reserveklasse 1.

Korbatjo – Maassluis (24 – 29)
De kersverse kampioen mocht afgelopen zaterdag afreizen naar Oud-Beijerland voor de wedstrijd tegen Korbatjo. De thuisploeg vecht nog tegen degradatie en heeft de punten hard nodig om in de tweede klasse te mogen blijven. In de eerste helft ging de score nog gelijk op tot de 6 – 6 in de dertiende minuut. Daarna nam Maassluis het voortouw en wist het een kleine voorsprong op te bouwen voor de rust (10 – 13).

In de tweede helft vloog Maassluis uit de startblokken en liep uit naar een 13 – 22 voorsprong. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Maassluis verslapte wat, zodat Korbatjo nog wat kon terugkomen, maar een echte wedstrijd werd het nooit meer. Korbatjo blijft één punt achter Weidevogels staan, de tegenstander van Maassluis aanstaande zaterdag. Maassluis neemt dan voor eigen publiek afscheid van maar liefst vier steunpilaren: Tjerk Bloem, Niek Seesink, Maartje Doesburg en Eva Slotboom.

VEO 3 – Maassluis 2 (13 – 17)
Maassluis 2 staat op de voorlaatste plaats in de reserve eerste klasse F. De laatste twee teams degraderen, dus het is zaak nog één plaats te stijgen. Daarvoor heeft zij afgelopen zaterdag een belangrijke stap genomen om van VEO 3 te winnen. Nummer zes KZ Danaïden wist haar wedstrijd gelijk te spelen, waardoor zij één punt voor blijft op Maassluis. Aanstaande zaterdag treedt Maassluis 2 in eigen huis aan tegen hekkensluiter Weidevogels 2. KZ Danaïden krijgt VEO 3 op bezoek. Daarna zullen we weten voor wie het doek valt.

Programma 2 juni 2018
Kom zaterdag 2 juni naar het Wipperspark en moedig Maassluis 2 aan om die laatste strohalm te pakken. Daarna volgt de bitterzoete afscheidswedstrijd van de helft van de Maassluis 1  selectie.
11:30u Maassluis A1 – IJsselvogels A1
13:00u Maassluis 3 – ADO 2
14:30u Maassluis 2 – Weidevogels 2
16:00u Maassluis 1 – Weidevogels 1