CKC Maassluis kan zegereeks niet voortzetten30/05/2024

Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond

Fotograaf: Ton Linschoten

Twee weken na de door Maassluis gewonnen uitwedstrijd tegen RWA kwamen de korfballers uit Rhoon naar Maassluis voor de return. Dit keer waren de rollen omgedraaid en trok RWA aan het langste eind.

In de eerste helft werd er maar weinig gescoord. Na een 3-1 voorsprong door doelpunten van Esther Fortuin, Dennis van der Lee en Jari Sonneveld kwam RWA langszij en nam een 3-4 voorsprong. Even later gingen de ploegen met een schamele 5-6 tussenstand rusten. De tweede helft begon nog wel goed voor Maassluis met doelpunten van Vera Le Kluse en Esther Fortuin, maar na deze 7-6 voorsprong was het alleen maar RWA wat de klok sloeg. Maassluis kwam er in het behoorlijk fysieke duel niet meer aan te pas en keek tien minuten voor tijd tegen een 8-13 achterstand aan. Onder andere door doelpunten van invallers Puck van Buuren en de debuterende Sjoerd van Dalum kwam Maassluis nog wel iets dichterbij, maar de overwinning zat er niet meer in. Eindstand 12-14.

Maassluis 2 en Maassluis A1

Ook bij Maassluis 2 stond het vizier niet op scherp, waardoor de ploeg een forse nederlaag leed van 8-14 tegen de reserves van RWA. Maassluis A1 boekte een zwaarbevochten overwinning in de uitwedstrijd tegen Vitesse A1. Na een ruststand van 5-9 kwam Vitesse in een doelpuntarme tweede helft nog terug tot 12-12, maar Tijn Verburg wist in de laatste minuten de winnende 12-13 te maken. Komende week twee belangrijke wedstrijden voor Maasslui A1. Eerst woensdagavond 29 mei om 19:30 thuis de halve finale van de beker tegen Deetos A1 en zaterdag 1 juni om 11:30 de wedstrijd om de koppositie tegen Fortuna A2. Maassluis 1 en 2 spelen zaterdag 1 juni uitwedstrijden tegen IJsselvogels in Moordrecht.