nieuwsoverzicht

c.kc. Maassluis pakt wederom de winst25/01/2019

LeonKloppenburg20182019Maassluis trad afgelopen zaterdag aan in Sliedrecht tegen Merwede/Multiplaat. Een tegenstander waar Maassluis, vroeger in de tweede klasse, veelvuldig tegen heeft gespeeld. Beide teams spelen inmiddels in de eerste klasse. Bij winst voor Maassluis zou het op gelijke hoogte komen met Merwede/Multiplaat in punten. Maassluis liet vorige week een goede wedstrijd zien in de oefenwedstrijd tegen DES en de vraag was of ze deze lijn konden doortrekken?

Merwede/Multiplaat – Maassluis (19 – 23)

Maassluis is bezig met een stijgende lijn, in hun spel maar ook door de wedstrijden vakkundig af te kunnen maken. Het scorend vermogen van Maassluis is groeiende. Ook laat het team in de laatste wedstrijden zien dat het verdedigend goed mee kan in de eerste klasse. De eerste scores tegen Merwede/Multiplaat waren voor Maassluis en gaande de eerste helft was het stuivertje wisselen voor beide ploegen. Tot aan de 4 – 3 voor Merwede/Multiplaat. Maassluis nam hierna het initiatief en pakte een 5 – 9 voorsprong. Helaas was Maassluis niet bij machte om de voorsprong uit te bouwen en gaf Merwede/Multiplaat nog de kans om het tweede helft spannend te maken. De ruststand was 10 – 12 in het voordeel van Maassluis.

Wederom speelde Maassluis, net zoals tegen RWA, een ijzersterke tweede helft. Maasluis wist continue het gaatje van twee punten te behouden. Merwede/Multiplaat probeerde via diverse wissels het tij nog te keren, maar Maassluis wist het hoofd koel te houden. Richting het einde van de wedstrijd sloeg Maassluis een gat van vier punten, waardoor de wedstrijd in het voordeel van Maassluis eindigde. Voorlopig een ongekende luxe en een hele belangrijke overwinning voor Maassluis dat nu een gat slaat met de degradatiezone. Komende zaterdag staat een belangrijke wedstrijd op de agenda tegen degradatiekandidaat Tjoba. Bij een overwinning kan men zich definitief middenmoter noemen en bij een verliespartij is er door de winstpartij tegen Merwede/Multiplaat nog geen man overboord.

Merwede/Multiplaat 2 – Maassluis 2 (19 – 17)

Maassluis 2 speelde een goede wedstrijd, maar kwam net te kort voor een broodnodige overwinning tegen Merwede/Multiplaat 2. Het team van Teun Voskamp kon lang meedoen voor de overwinning, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in Merwede 2. Komende wedstrijd staat de degradatiekraker tegen Tjoba 2 op het programma.