nieuwsoverzicht

c.k.c. Maassluis weet weer wat verliezen is03/04/2018

TeamfotoM1 2Maarliefst eenentwintig competitiewedstrijden was de Maassluise hoofdmacht zonder puntverlies, maar door de 20-18 nederlaag op de korfballers van KOAG, weet de ploeg van Richard van Weert weer wat verliezen is.

KOAG 1 – Maassluis 1 20 – 18 (11 – 11)
Zonder, de van zijn huwelijksreis genietende, Niek Seesink hervatte c.k.c. Maassluis in Krimpen aan den IJssel, tegen KOAG, de veldcompetitie. Maassluis, de ongeslagen koploper, en KOAG, de nummer drie op zes punten, kennen elkaar door en door. In de afgelopen jaren troffen de teams elkaar meerdere malen en werd er altijd op het scherpst van de snede gestreden. Deze editie was het niet anders.

KOAG kwam het best uit de startblokken. De thuisploeg startte scherp en kwam direct op een 2-0 voorsprong. Maassluis, dat in de nieuwe samenstelling wat zoekende was, haakte kort daarna aan door een afstandstreffer van Malou Abbas, maar moest wel toezien hoe het initiatief in de beginfase bij de thuisploeg lag.

Halverwege de eerste helft kwam Maassluis, bij een stand van 5-5, voor het eerst op gelijke door een treffer van Leon Kloppenburg. Hierna volgde een periode van om en om scoren, totdat de ruststand van 11-11 bereikt werd. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreedte toe.

In de rust moest Henne Bloem, die in de eerste helft een tik incasseerde, geblesseerd afhaken. Zonder Bloem was het Maassluis dat wel voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong pakte. Dennis van der Lee tekende vanaf de stip voor de 11-12. Maar duidelijk was dat Maassluis de inmiddels zo kenmerkende scherpte van dit seizoen miste. De ploeg kon niet echt gas geven en de wedstrijd bleef daardoor gelijk opgaan. Het sterk spelende KOAG profiteerde daarvan en besliste tien minuten voor tijd de wedstrijd, toen het na drie treffers op rij de marge op twee wist te brengen.

Ondanks de nederlaag staat Maassluis nog steeds bovenaan in de tweede klasse van de veldcompetitie. Na acht van de veertien wedstrijden heeft de ploeg veertien punten en een voorsprong van drie punten op eerste achtervolger DES. KOAG staat derde op vier punten achterstand.

Overige uitslagen

Maassluis 2 stelde in de voorwedstrijd van Maassluis 1 tegen KOAG 2 teleur door in de eerste helft slechts eenmaal tot score te komen, 5-1. De tweede helft was beter, maar de achterstand uit de eerste helft kon niet worden weggepoetst, 13-8. Maassluis A1 was een stuk productiever. Zij wisten in hun wedstrijd tegen Nieuwerkerk A2 dertig maal de korf te vinden, 15-30.