nieuwsoverzicht

c.k.c. Maassluis pakt de dubbel na winst op DES14/05/2018

DES MSSL7Na de groots gevierde titel in de zaal, had het eerste team van c.k.c. Maassluis zaterdag wederom de kans om, bij de enige overgebleven concurrent, de competitie voortijdig te beslissen. Maassluis pakte die kans met twee handen, maar kreeg de titel niet cadeau.

DES 1 – Maassluis 1 20-22 (9-11).

De vele meegereisde supporters zagen, in een heerlijk voorjaarszonnetje, hoe het team van Richard van Weert werkelijk uit de startblokken schoot in Delft. De trainer, die na dit seizoen afscheid neemt bij Maassluis om volgend seizoen een nieuwe uitdaging als hoofdcoach bij DES aan te gaan, zag hoe zijn team al binnen vijf minuten een 0-4 voorsprong had genomen.

Het leek derhalve een makkelijke middag te worden, maar na die snelle voorsprong begon DES zich beter in de wedstrijd te spelen. Het spel, en de doelpunten golfden even op en neer, maar na een kwartier luidde de thuisploeg een fase in, waarin het zich in zeven minuten eerst naast en daarna voorbij Maassluis speelde. Dat was tevens het moment waarop het thuispubliek zich begon te roeren. Maassluis stelde echter snel orde op zaken en bracht de stand vlak voor rust weer in Maassluis’ voordeel, 9-11.
DES MSSL2

Direct na rust bracht Leon Kloppenburg de voorsprong op drie doelpunten. DES gaf zich echter niet gewonnen. Op een stand van 11-13 scoorde de Delftse formatie driemaal op rij en pakte daarmee voor de tweede maal de voorsprong in de wedstrijd. Even later stond het zelfs 17-15. Bij Maassluis liepen de aanvallen inmiddels een stuk moeizamer. Korte aanvallen, plaatsfouten  éénschotsaanvallen. Maassluis wilde wel, maar het lukte even niet. Toch kwam de ploeg weer op gelijke hoogte, 17-17. Van Weert bracht op dat moment Dennis van der Lee in de ploeg voor extra aanvalskracht, maar zag vrij snel daarna DES weer een voorsprong van twee punten pakken: 19-17 met nog zes minuten op de klok. Maassluis en kampioenswedstrijden. Het is de afgelopen jaren geen gelukkig huwelijk gebleken. Te vaak lukte het net niet en ook nu leek het in Delft weer fout te gaan.
DES MSSL3

Maar Maassluis is niet meer de ploeg van de afgelopen jaren. De ploeg is volwassener, vrijer en speelt met vertrouwen. Dat liet de ploeg van Van Weert in de absolute slotfase maar weer eens zien. Eerst waren het Leon Kloppenburg en Maartje Doesburg die de ploegen binnen twee minuten weer op gelijke hoogte brachten. Kort daarna gooide uitblinker Niek Seesink met twee treffers, een vrije bal en een afstandschot, de wedstrijd in het slot. Officieel moest er toen nog tweeënhalve minuut gespeeld worden. DES probeerde het nog wel. In de blessuretijd scoorden zij nog, maar in de aanval daarop bracht Leon Kloppenburg, met zijn zevende doelpunt, de eindstand op het scorebord: 20-22.
DES MSSL4

Maassluis is, na het kampioenschap in de zaal, nu ook de beste van de tweede klasse op het veld en mag zich op gaan maken voor de eerste klasse volgend jaar. Dat moet het dan in ieder geval gaan doen zonder Niek Seesink, Tjerk Bloem, Maartje Doesburg, Eva Slotboom en trainer Richard van Weert. Belangrijke spelers nemen afscheid, maar Maassluis heeft voldoende talentvolle spelers achter de hand om met vertrouwen uit te kijken naar een hernieuwd avontuur in die eerste klasse.