nieuwsoverzicht

c.k.c. Maassluis maakt er een onvergetelijk feest van in Maasland13/02/2018

MAASSLUIS 1 KAMPIOENDe kersverse kampioen van ckc Maassluis trad dit weekend aan in Maasland voor de derby tegen ODO. De reserves traden aan tegen Fortis 2.

Maassluis 1
Maassluis 1 kreeg vorige week na hun eigenwedstrijd te horen dat de concurrent Kinderdijk verloren had van Vitesse en hierdoor het kampioenschap in de tweede klasse heeft binnengehaald. Maar van een kampioenswedstijd is dus geen sprake geweest. Dus was het voor de vereniging zaak om dit weekend alle festiviteiten op touw te zetten. De spelers van Maassluis 1 kwamen aan bij de Hofstede in Maasland alwaar de jeugd zich lieten horen en zien met blauw-oranje fakkels. Binnen in de hal werd het feest doorgezet. Al na 33 seconden opende Eva Slotboom de score met een afstandsschot. Pas vier minuten later wist ODO middels een vrije bal de stand op gelijke hoogte te brengen. De eerste kwart van de wedstrijd ging gelijk op, 5-5. Maar bij rust had de ploeg van Richard van Weert, de succestrainer die Maassluis verlaat na dit seizoen, een 8-11 voorsprong, mede door 5 doelpunten van spits Niek Seesink. In de tweede helft wist Maassluis  uit te lopen naar 8-14. Mede door twee doelpunten van topscorer Leon Kloppenburg. Via een tussenstand van 12-20 werd de eindstand bepaald op 14-22 in het voordeel van de bezoekers.

Na het laatste fluitsignaal van de leidsman brak het feest echt los. Een paar confettikanonnen werden afgeschoten en een huldiging in het clubhuis in het Wipperspark volgde tot de late uurtjes.

In deze zaalcompetitie resteren nog 2 wedstrijden onder meer tegen runner-up Kinderdijk. Na een enerverende week zal de knop weer om moeten om de ongeslagen status te behouden, mede met het oog om de flow vast te houden voor een mooie afloop voor de veldcompetitie.

Overige teams
De Maassluise reserves konden niet winnen van Fortis 2; 20-16. Komende zaterdag wacht Vriendenschaar. Bij een gelijkspel zijn zij definitief gehandhaafd in de eerste klasse. Maassluis 3 staat nog puntloos onderaan, dit weekend verloren zij van Die Haghe 3; 28-11. Maassluis A1 ging kopje onder bij Fortis A1; 17-14.