nieuwsoverzicht

c.k.c Maassluis dendert door21/02/2018

DPP 0019De kampioen in Poule 2I mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen de nummer twee in de poule Kinderdijk. Het verschil tussen de nummer 1 en 2 is maar liefst 10 punten verschil en geeft aan wat het klasseverschil is tussen Maassluis en de rest van de teams. Ook deze wedstrijd werd weer gewonnen door Maassluis. Nog één wedstrijd en bij winst sluit Maassluis de zaalcompetitie zonder puntverlies af, een bijzondere presentatie.

Maassluis 1 – Kinderdijk 1 26 – 22 (14 – 12)
Vanaf minuut één ging Maassluis verder waar ze heel het seizoen namelijk mee bezig zijn: scoren. Binnen 10 minuten waren de eerste 6 doelpunten gemaakt, waar Kinderdijk daar 2 tegenover kon zetten.  Maassluis trok dit niveau door tot ongeveer 15 minuten voor het einde van de eerste helft wat resulteerde in een 10 – 5 voorsprong. Vanaf dat moment kon Maassluis aanvallend gezien nog wel doorzetten, maar liet het verdedigend haar beloop. Kinderdijk kon hierdoor blijven aanhaken en deed richting het einde van de eerste helft goede zaken door nog een aantal keer te scoren. Het niveauverschil in het veld kon niet worden uitgedrukt in score, gezien de ruststand van 14 – 12.

Maassluis moest in de tweede helft aan de bak om Kinderdijk niet langszij te laten komen en om kampioen te worden zonder puntverlies. En deze boodschap was duidelijk overgekomen in de rust van coach Richard van Weert. Maassluis pakte de draad weer op en liep weer rustig uit naar een comfortabele voorsprong van 21 – 15. Uiteindelijk was de grootste voorsprong die Maassluis had in de tweede helft 25 – 17, maar net zoals het einde van de eerste helft liet Maassluis de tweede helft op het einde lopen. Kinderdijk mocht van Maassluis nog enkele keren raak schieten, maar Maassluis won de wedstrijd met 26 – 22 overtuigend tegen de nummer twee van de poule. Scorend gezien liet Maassluis wederom een goede wedstrijd zien en ondanks dat het team al twee weken kampioen is toont het zich gretig genoeg om de laatste wedstrijden in de zaal vol door te zetten en op het veld het tweede kampioenschap van dit seizoen binnen te halen.

Maasluis 2 – Vriendenschaar 2 25 – 22
Maassluis 2 had voor de zekerheid nog 1 punt nodig om er absoluut zeker van te zijn om degradatie te voorkomen, maar het werden er afgelopen zaterdag twee. Maassluis 2 die een prima zaalseizoen achter de rug heeft moest aantreden tegen Vriendenschaar 2 en wonnen hun wedstrijd met 25 – 22. Hierdoor behouden ze de vijfde plek in de competitie en zullen ze eindigen als middenmoter. Dit moet voldoende zelfvertrouwen geven om ook de veldcompetitie goed af te sluiten.