nieuwsoverzicht

Zevental neemt afscheid van de selectie8 juni 2022

Om uiteenlopende redenen stoppen er dit seizoen zes spelers en een trainer uit de selectie. Zaterdag 11 juni wordt er bij de laatste thuiswedstrijden van de selectie stilgestaan bij dit afscheid, we hopen dat er veel publiek zal zijn wanneer ze in het zonnetje gezet worden.

André Verbaas
André Verbaas kwam in de zomer van 2020 als trainer naar Maassluis. Dat was inmiddels alweer zijn tweede dienstverband bij de Waterwegclub, alwaar hij ook van 2010 tot 2014 coach was. Tussendoor stond hij van 2014 tot 2020 aan het roer bij RWA in Albrandswaard. André kenmerkte zich als een sociale coach, die in staat was om voor verbinding te zorgen binnen de selectie. André was een echt verenigingsmens, ook zijn vrouw was vaak te zien langs de lijn bij Maassluis. Komend seizoen stapt hij over naar korfbalvereniging DES in Delft. “Mijn hoofddoel is natuurlijk DES 1 maar ik wil graag kennis maken met de club. Dat betekent dat ik ook graag iedereen binnen de club wil leren kennen, en graag over zaken wil meedenken,” laat Verbaas weten.  

Veel succes André bij je nieuwe club en bedankt voor alle prachtige jaren! 

Sven Veldman 

Sven korfbalt al jaren bij Maassluis. In de jeugd speelt hij met veel plezier met zijn vrienden Timme, Jeroen & Danny.    

“Vanaf september ga ik samen met Eva voor 7 maanden in Valencia wonen, we zijn vanaf april 2023 weer terug en zullen dan weer langs de lijn te zien zijn,” geeft Sven aan.  

Veel geluk in Valencia Sven, we zullen je inzicht en prachtige loopacties missen! 

Eva Slotboom 

Eva korfbal al sinds haar 7e jaar bij Maassluis. Zij werd ‘gescout’ door Mieke tijdens het schoolkorfbaltoernooi en is nooit meer weggegaan.  

“Ik weet dat ik als kind het kamp fan-tas-tisch vond. Met m’n vriendinnen op een slaapzaal, spooktochten en zo snel mogelijk je stem willen kwijt raken. Als tiener vond ik de korfbalfeesten erg interessant. Ik hielp zelfs met schoonmaken nog voordat ik überhaupt zelf de feesten mocht bezoeken,” vertelt Eva vol enthousiasme. “Toen ik wat ouder was heb ik met veel plezier zelf ook wat leuke feestjes georganiseerd met de SNAC, zoals de muziekbingo!”  

“Mijn korfbalcarrière verliep wat wisselend. Ik ging uiteindelijk vanaf de B naar de A3. En daarna via de A1 naar de selectie waarbij ik via het derde en het tweede in het eerste ben beland, maar ik heb in ieder team altijd naar m’n zin gehad,” licht Eva toe. “Ik heb hele warme herinneringen aan al deze jaren! Vreselijk veel lieve mensen ontmoet die iedere zaterdag weer komen kijken, met elkaar toffe activiteiten georganiseerd en vooral met heel veel plezier gekorfbald.”  

“Helaas is mijn afscheid niet helemaal verlopen zoals bedacht door een schouderblessure. Ik had graag nog wat wedstrijden meegedaan op het veld. Maar écht afscheid neem je toch nooit van Maassluis dus het is helemaal goed zo,” vertelt Eva over haar afscheid. “Vanaf september gaan Sven en ik samen 7 maanden in Valencia wonen, dus de trainingen worden vervangen door Spaanse les! We zijn vanaf april 2023 weer terug en komen dan natuurlijk snel weer iedereen aanmoedigen!” 

We gaan je aanwezigheid missen Eva, heel veel geluk in Valencia! 

Lisanne Mars 

Lisanne Mars (30), zit al sinds de F-jes (1998) op de korfbal. Ze is op korfbal gekomen, doordat haar buurkinderen Marjolein en Wouter v/d Bosch op korfbal zaten. Haar moeder en oma hebben altijd op korfbal gezeten in Den Haag. Haar oma is nog steeds een trouwe, fanatieke supporter van de selectie, bij de meeste thuiswedstrijden is ze erbij! 

“Ik heb zoveel leuke dingen meegemaakt in mijn tijd bij ckc Maassluis en er heel veel aan over gehouden. Allereerst heb ik mijn lieve vriendinnen op de club leren kennen en dat is wel het meest waardevol. Verder heb je er in al die jaren gewoon een hele familie bij gekregen. Zoveel sociale contacten en dat vind ik echt iets moois aan een vereniging,’ blikt Lisanne terug.  

“Sportief gezien heb ik hele spannende, mooie wedstrijden mogen spelen waar ik nog steeds kippenvel van krijg als ik eraan terugdenk. Aan alle evenementen die er op de club worden georganiseerd heb ik super mooie herinneringen. Met als uitblinkers wel de koningsdag, het glazenhuis van CKC Maassluis en het kamp als leiding en als kind. Met vrijwilligers zulke evenementen neerzetten vind ik echt heel gaaf!” 

“Mijn plannen in de toekomst zijn in ieder geval moeder worden, haha! Dat is de reden dat ik nu stop. Verder weet ik niet goed wat de toekomst gaat brengen, misschien mis ik het korfballen zo erg dat ik ooit wel weer binnen de lijnen te vinden ben. Verder blijf ik gewoon betrokken bij de club waar ik kan en de dingen die ik leuk vind om te doen,” vertelt Lisanne. “De vereniging heeft mij in ieder geval veel gebracht en ik hoop dat in de toekomst nog veel meer leden dit mogen ervaren!” 

Bedankt voor zoveel trouwe korfbaljaren, een fijne zwangerschap gewenst! 

Mark van Buren (+ teambegeleider) 

Mark van Buren (28), zit al van jongs af aan op korfbal en is bij Eureka begonnen op natuurgras. In de D-jeugd is hij bij WION gaan spelen omdat daar meer selectiemogelijkheden waren. In de B-jeugd maakt hij de overstap naar Nieuwerkerk om daar in de hoofdklasse te gaan spelen. In de senioren leerde hij Marjelle kennen en kwam naar Maassluis om daar in de selectie gaan spelen.

“Mijn mooiste herinnering aan Maassluis is het kampioenschap met Maassluis 2. De derde helft, festiviteiten en kamp vind ik ook geweldig,” vertelt Mark. “Ik zal nog op allerlei vlakken betrokken blijven bij de club. Ik ben scheidsrechter en zal misschien ook nog wel minuten maken in de breedtesport.”   

Bedankt voor alle jaren in de selectie Mark, met je ervaring was je een belangrijke steunpilaar! 

Danny Wisniewski 

Danny Wisniewski (26), speelde dit seizoen in het tweede, Danny korfbalt al sinds de F2 en heeft in de jeugd al flink wat kampioenschappen mogen vieren.  

“Mijn mooiste herinneringen aan Maassluis zijn de kampioenschappen, kampioen worden met de selectie was prachtig. Ik heb veel leuke wedstrijden gespeeld die je in de laatste seconde wint, daarnaast zijn de vriendschappen die ik door het korfballen heb gemaakt ook heel waardevol,” vertelt Danny.   

“Ik wil kijken hoe het is, een leven zonder korfbal. Ik ben van plan om lekker vaak naar de sportschool te gaan en zo af en toe op de maandagavond en donderdagavond er te zijn, om ervoor te zorgen dat er genoeg te drinken is,” zegt Danny. “Natuurlijk zal ik er zaterdag bij thuiswedstrijden aanwezig te zijn om mijn oude teamgenoten aan te moedigen,”

Bedankt voor alle korfbaljaren Danny! 

Lilly de Jong (+ teambegeleider) 

Lilly de Jong (31) korfbalt al 23 jaar. Ze is als 8-jarige begonnen met korfballen bij Rapid in Haarlem. Toen ze 21 jaar was verhuisde ze naar Maassluis en kwam ze korfballen bij ckc Maassluis.  

“Mijn mooiste herinnering zijn het kampioenschap met het tweede, de doucheparty’s, als kampleiding mee op kamp en de gezelligheid van de vereniging op de zaterdag,” vertelt Lilly. “Ik ben van plan om op de zaterdagen lekker te gaan genieten met mijn gezin.”  

Bedankt voor alles, geniet van je gezin Lilly!

Het bestuur en de club bedankt deze spelers en trainer voor hun tomeloze inzet in alle jaren. We hopen jullie regelmatig terug te zien op het Wipperspark! 

SponsorKliks

Help Maassluis door online te kopen aankopen te doen via SponsorKliks. Weet je niet hoe dit werkt? Klik hier voor meer informatie.

s
Feedback