nieuwsoverzicht

Wouter Sies volgend seizoen trainer/coach Maassluis 2!12/05/2022

Vol enthousiasme kunnen wij bekend maken dat Wouter Sies komend seizoen de trainer is van Maassluis 2. De 41-jarige trainer is de opvolger van Johan van Barneveldt, die volgend seizoen doorschuift naar Maassluis 1. Wouter is nu nog de trainer van Veo 2, waarmee hij dit zaalseizoen kampioen werd in de reserve 1e klasse.

Wouter is bezig aan zijn derde jaar als trainer van Veo 2, waarmee hij ook op het veld nog kans maakt op het kampioenschap. Daarvoor trainde hij het eerste van Paal Centraal, Refleks A1 en Veo A1. “Aangezien VEO al mijn hele leven mijn thuisbasis is, is het vanzelfsprekend dat ik daar een mooie periode heb gehad.,” licht Wouter toe. “De afgelopen seizoenen zijn een beetje in het water gevallen door Covid 19, maar ik zal me vooral de gezelligheid en mooie resultaten herinneren.” De oud-speler VEO hoefde niet lang na te denken, toen Maassluis contact met hem opnam. “Ik kies voor CKC Maassluis, omdat ik het idee heb dat het als vereniging vergelijkbaar is met VEO,” licht Sies toe. “Gezelligheid is belangrijk, maar prestaties ook. Dat, samen met een selectie met veel potentie heeft mij weten te overtuigen dat dit de juiste keuze is.”

Maassluis zocht een trainer die spelers individueel beter kan maken, zonder het spelplezier te verliezen en denkt in Wouter de geschikte trainer te hebben gevonden. “Ik ben als trainer vrij rustig, je zult mij niet zo snel schreeuwend langs de lijn zien stieren maar eerder rustig zien observeren en vanuit daar de aanpassingen doen,” legt Wouter uit. “Ik wil dat spelers zelf oplossingen gaan zien, want daar leer je uiteindelijk het meeste van.” ”Het liefste speel ik een attractief spelletje met veel goals en verdedigende druk.”

Wij zijn blij dat Wouter de overstap maakt naar Maassluis. Met Johan en Wouter aan het roer van onze selectie hopen wij weer een mooie stap vooruit te maken in onze ontwikkeling en goede resultaten te behalen. “Ik ken Johan al een behoorlijke tijd,” vertelt Wouter. “In Johan zijn eerste periode bij VEO speelde ik zelf nog in de selectie en jaren later toen Johan voor de tweede keer trainer werd kwam ik terug als trainer.” “Beide periodes heb ik als prettig ervaren al was de klus pittig, maar dat had meer te maken met een smalle selectie (blessureleed).” “De samenwerking met Johan is altijd goed geweest!”

“Ik verwacht dat we volgend seizoen met de hele selectie weer stappen kunnen gaan zetten,” vertelt Wouter. “Ik wil op dit moment nog geen doelstelling qua prestatie uitspreken, maar als de spelers op individueel vlak groeien en als team beter worden zonder spelvreugde te verliezen dan is wat mij betreft het seizoen geslaagd.” “Het vermaken van het publiek komt vanzelf, want ook dat is een belangrijk aspect dat ik wil bereiken met de groep.“

Van harte welkom bij onze vereniging Wouter, op naar een succesvol seizoen!

SponsorKliks

Help Maassluis door online te kopen aankopen te doen via SponsorKliks. Weet je niet hoe dit werkt? Klik hier voor meer informatie.

s
Feedback