Koningsnacht Silent Disco - Save the date!

nieuwsoverzicht

Wisselende resultaten selectie Maassluis02/10/2013

Waar het tweede team na 3 wedstrijden nog geen punt heeft verloren, zal het eerste van c.k.c Maassluis trachten aankomend weekeinde haar eerste punten te bemachtigen in haar derde wedstrijd. Het Leidse Pernix wist de hoofdmacht van Maassluis in bedwang te houden (15-6), terwijl Maassluis 2 wel wist te winnen (10-16) en de punten uit Barendrecht meenam.

Pernix – Maassluis 15-6 (5-4)
Na de verloren eerste wedstrijd van het seizoen was het deze zaterdag de bedoeling om van ‘de nul af te komen’ tegen het Leidse Pernix. Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam na 2 minuten op naam van Henne Bloem, die de helft van de Maassluisse doelpuntenproductie voor zijn rekening nam deze zaterdag. Echter, wist Maassluis hierna tot de 23e minuut geen goal te maken en kreeg het in die periode wel vier goals tegen, waarna Henne Bloem weer een goal aan Maassluisse zijde kon laten bijschrijven. Nadat in het andere vak zowel Koen de Bruijn als Jan-Cees Andreae via een schot de stand weer gelijk trokken, wist de tegenstander van eerstgenoemde via een doorloopbal een ruststand van 5-4 in het voordeel van Pernix op het scorebord te zetten. De verdedigende taken werden de eerste helft goed uitgevoerd, waarbij vooral Pascalle Koster en Afra Verpaalen hun sterke dames goed onder controle hadden. Aanvallend bleek de Maassluisse formatie echter moeite te hebben met de terugzakkende heren en het fysiekere spel van Pernix.
Pernix kwam sterk uit de startblokken in het tweede deel van de wedstrijd en had binnen 10 minuten de voorsprong op 4 punten gezet, wat voor Maassluis een onoverkomelijke mentale tik bleek te zijn. Deze voorsprong wisten ze zelfs onafgebroken uit te breiden naar 8, waardoor het met nog een kwartier te gaan 12-4 stond. Met ‘maar’ twee goals in de tweede helft aan de kant van Maassluis door Henne Bloem en Jan-Cees Andreae, kan overduidelijk worden gezegd dat Pernix de verdiende winnaar was. De invalbeurten van oudgedienden Ronald van Berkel en Maartje Doesburg waren tevergeefs. Pernix scoorde na de 12-4 zelf nog driemaal en zij bepaalden in de 68e minuut de eindstand op 15-6.

Vitesse 3 – Maassluis 2 10-16 (3-6)
Het reserveteam van c.k.c. Maassluis mocht dit weekeinde de ongeslagen status verdedigen tegen Vitesse 3. Midweeks pakten zij al de tweede overwinning in de competitie met een 10-9 winst op Albatros 3. De ‘volle score’ bleef behouden: na een eerste helft waar Maassluis verzuimde uit te lopen op haar tegenstander, vielen de doelpunten in de tweede helft een stuk gemakkelijker. Zo kon er toegewerkt worden naar de eindstand van 10-16, die gezien het onscherpe vizier in de eerste helft vele malen hoger had kunnen en moeten eindigen in Maassluis’ voordeel.