Koningsnacht Silent Disco - Save the date!

nieuwsoverzicht

Volle buit voor Maassluise selectieploegen03/10/2016

Na de nederlaag tegen ODO en het late gelijke spel tegen RWA, was het afgelopen weekend weer eens tijd voor een overwinning voor de korfballers van c.k.c. Maassluis. Die overwinning kwam er, vrij eenvoudig werd er gewonnen van het Almkerkse ACKC: 13-23.

ACKC – Maassluis 13-23 (6-12)
De wedstrijd begon nog wat moeizaam voor Maassluis. De ploeg van Richard van Weert leek in de beginfase nog niet helemaal bij de les en dat resulteerde in achterstanden bij 1-0, 3-1, 4-2 en 5-4. Pas tien minuten voor de thee werd er voor het eerst een Maassluise voorsprong genoteerd: 5-6.

Maassluis was toen al even beter gaan spelen. Halverwege de eerste helft had de ploeg de zaakjes beter op orde en dat resulteerde steeds meer in een veldoverwicht. Het was dan ook niet verwonderlijk dat er vrij snel een gat geslagen werd en er een 6-12 ruststand op het scorebord stond.

Ook na rust kwam de thuisploeg er niet meer aan te pas. In het eerste kwartier van het tweede bedrijf liep Maassluis uit naar een 9-16 voorsprong en was de wedstrijd definitief gespeeld. Maassluis liep vervolgens nog uit tot 10-21 en liet toen de touwtjes een beetje vieren. Dat ging helaas wat ten koste van de scherpte. ACKC scoorde in de laatste vijf minuten nog wat mee, maar dat was slechts voor de statistieken.

Sporting Trigo 2 – Maassluis 2 12-14 (6-6)
De reserves van Maassluis wonnen hun wedstrijd tegen Sporting Trigon 2: 12-14. De wedstrijd ging gelijk op tot een stand van 7-7 in de tweede helft. Daarna nam Maassluis het heft in handen en liep gestaag uit naar een 10-14 voorsprong, met nog zeven minuten te spelen. Dat gat bleek genoeg voor de overwinning. Maassluis 2 staat door de overwinning nog steeds een knappe tweede plek in de Reserve Eerste Klasse.

Tilburg 2 – Maassluis 3 13-21
Het derde team van Maassluis boekte een eenvoudige overwinning op het laag geklasseerde Tilburg 2. Maassluis 3 doet het, mede dankzij deze uitslag, ook goed in de Reserve Eerste Klasse. Het staat momenteel op een gedeelde vierde plaats.