Koningsnacht Silent Disco - Save the date!

nieuwsoverzicht

Volle buit voor Maasluis 1 & 217/10/2021

HKV/Ons Eibernest was de ontvangende partij in Den Haag. Het beloofde voor beide teams een heet middagje te worden. Voor beide teams zou verlies betekenen afhaken, maar bij winst stevig in de middenmoot. Onder de leiding van een uitstekende scheidsrechter boekte het tweede een schitterende overwinning van 12-14 en was een voorbeeld voor het eerste, dat vechtlust punten op kan leveren.

Maassluis opende de score, 0-1. Het spelbeeld van de eerste helft was steeds hetzelfde, constant maakte Maassluis de eerste treffer, maar de thuisploeg maakte dan haast in dezelfde minuut weer gelijk. Dat het er heftig aan toe zou gaan in deze wedstrijd, dat was van tevoren bekend, wat Malou Abbas tot tweemaal toe aan den lijve ondervond om hartgrondig tegen de grond gewerkt te worden. Het is dan wel bizar, dat zij één maal half versuft de toegewezen strafworp moet nemen, maar dit dan ook feilloos deed. Overeenkomstig het spelbeeld ging Maassluis met één treffer verschil de rust in, 8-9. Leon en Malou 3x, Henne, Jari en Marjelle 1x.

Bert Pellikaan de scheidsrechter van deze match hield zijn hoofd koel en liet zich niet van de wijs brengen door het stevige Haagse spel en floot in voor de tweede helft. Maassluis kwam zeer gemotiveerd uit de kleedkamer wat in de begin fase een heel belangrijke voorsprong opleverde van 10-14, wat HKV/Ons Eibernest ook probeerde het zag geen kans om de opgelopen achterstand terug te brengen, het bleven tot drie minuten voor tijd vier treffers, 15-19. De spanning was te snijden bij alles wat Maassluis was, daar de Hagenaren alles nogmaals in de strijd wierpen en dichterbij kropen, maar tevergeefs de eindstand werd 17-19. Treffers door Eva 3x, Marjelle en Malou 2x, Leon, Jari en Birte 1x. Beide coaches André en Johan waren trots op hun teams, welke een uitstekende prestatie op de mat hadden gelegd.

A.s. zaterdag is de laatste thuis wedstrijd van één en twee. Voor beide niet zomaar een wedstrijd de koplopers Die Haghe komen op bezoek. Zowel Die Haghe 1, als 2 scoren heel makkelijk, zij hebben respectievelijk 112 en 132 doelpunten in deze competitie gescoord, dat wordt verdedigen voor beide ploegen. Wij gaan het zien of een verrassing tot de mogelijkheden zal behoren met het eigen thuis publiek, als belangrijke ruggesteun.