nieuwsoverzicht

Vertrouwenspersoon c.k.c. Maassluis24/05/2023

Ik ben verheugd te kunnen melden dat er een nieuw vertrouwenspersoon actief zal zijn binnen onze vereniging. Bij verenigingen heb je met veel mensen te maken. Waar groepen mensen zijn, kan ongewenst gedrag voorkomen. Als vereniging kunnen we ter preventie al veel doen, denk aan een gedragscodeVOG en een normen & waardenbeleid. Afspreken welk gedrag we wel (en niet) willen zien binnen de vereniging is goed, maar zelfs dan kan ongewenst gedrag voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan (vermoedens van) seksuele intimidatie en/of misbruik, pesten, bedreigingen of zorgen over leden. Dit zijn vaak zorgen en onderwerpen die in vertrouwen besproken moeten worden.


Marielle heeft zich beschikbaar gesteld als vertrouwenspersoon en stelt zich voor in onderstaand bericht, ik wens je namens het bestuur veel succes in je nieuwe vrijwilligersfunctie.

  • Wie ben je?

Jeetje wie ben ik…..hahaha. Ik ben Marielle Grootveld Colenbrander, getrouwd met Marco en moeder van 2 leuke pubers; Menno (voetbalt) en Inge uit de C1. Ik ben gek op lekker eten en mijn quilty pleasure is snoepen en om dat te kunnen blijven doen laat ik mij elke zondagmorgen in weer en wind afmatten tijdens een bootcamptraining. In het dagelijks leven werk ik met veel passie en voldoening als zelfstandig kind-,jongere- en gezinscoach, www.groeienbloeibymarielle.nl

En verder maak graag ik vele mooie en fijne herinneringen met mijn gezin en vrienden.

  •  Wat is je achtergrond bij CKC?

Heel lang geleden vanaf mijn 7de tot mijn 19de jaar heb ik heel wat uurtjes doorgebracht als spelend lid bij CKC Maassluis.  Een tijd waar ik nog met veel plezier en warmte aan terug denk. Hoe leuk was het dat Inge een aantal jaar geleden aangaf dat ze graag wilde gaan korfballen. Nu ben ik vaak als trouwe supporter te vinden langs de lijn.

  • Hoe ben je op het idee gekomen om als vertrouwenscontactpersoon bij CKC te worden?

Vrijwilligers zijn binnen een sportvereniging van onschatbare waarde. Van bestuurslid tot barmedewerker, van trainer tot scheidsrechter. We kunnen niet zonder, maar doe wel iets wat je aanspreekt. Zo ben ik gaan nadenken  wat eventueel passend voor mij zou kunnen zijn binnen de korfbalvereniging en zo ging het balletje rollen.

  • Waarvoor kunnen leden bij jou terecht en hoe kunnen ze je vinden?

Ik ben er voor mensen die te maken hebben met ongewenste omgangsvormen. Denk hierbij aan pesten, buitengesloten worden, angst/intimidatie, discriminatie, enz. Ik luister naar iemands verhaal en help diegene zoeken naar mogelijkheden om de situatie binnen de informele sfeer op te lossen. Zie het als een zorgzame wijzer binnen de vereniging zeg maar.

Ik ben via de e-mail bereikbaar: vertrouwenspersoon@ckcmaassluis.nl.

SponsorKliks

Help Maassluis door online te kopen aankopen te doen via SponsorKliks. Weet je niet hoe dit werkt? Klik hier voor meer informatie.

s
Feedback