Koningsnacht Silent Disco - Save the date!

nieuwsoverzicht

Valto maatje te groot voor Maassluis02/12/2013

Na de mooie overwinning op Merwede vorige week stond er afgelopen zaterdag veel op het spel. Valto had als enige ploeg in de competitie alle drie de wedstrijden gewonnen en had daarmee een voorsprong van twee punten op Maassluis. In de Vreeloohal in De Lier bleek echter al snel dat Valto een maatje te groot was voor Maassluis.

Valto – Maassluis 17 – 14
De thuisploeg startte furieus en had na 8 minuten spelen een 5 – 0 voorsprong te pakken. Henne Bloem en Niek Seesink konden iets terug doen voor Maassluis, maar de Valto trein denderde stug verder. De westlandse heren schoten met scherp (10 – 3 na 20 minuten). Maassluis herpakte zich wat en begon meer vat op de wedstrijd te krijgen. Met doelpunten van Henne Bloem, Niek Seesink en Leon Kloppenburg kwam Maassluis terug in de wedstrijd. Er volgde nog één tegendoelpunt, maar Maassluis had de smaak eindelijk te pakken. Het is onverklaarbaar waarom de scheidsrechter toen afloot voor de rust, met nog twee minuten op de klok. Het was niet de enige dubieuze beslissing die de man in het zwart zou maken vandaag.

In de tweede helft werd er telkens om en om gescoord, waardoor Valto de voorsprong op 5 punten wist te houden. Dit hield aan tot de 54e minuut (17 – 11). Inmiddels had Lisanne Mars het veld verlaten met een geblesseerde enkel. Laura Lentink mocht het karwij afmaken. Valto scoorde niet meer en Maassluis kon de eindstand nog wat draaglijker maken (17 – 14). “De focus ligt op de komende 3 wedstrijden, die in winst omgezet moeten gaan worden!”, aldus de nog altijd strijdlustige coach André Verbaas.

Overige resultaten
Ook Maassluis 2 maakte haar opwachting in De Lier. In de eerste helft was Maassluis beter en pakte zij een voorsprong van 3 tot 4 punten. Vlak voor rust deed de thuisploeg iets terug, zodat er met een wat kleinere voorsprong werd gerust (9 – 11). In de tweede helft verloor Maassluis langzaam maar zeker de grip op de wedstrijd en zag Valto langszij komen. Ook in de spannende slotfase trok Maassluis aan het kortste eind, waardoor er een 19 – 17 eindstand op het scorebord stond.
Lichtpuntje in deze duisternis is het fantastische team van Maassluis 3. Deze ploeg is een combinatie van jeugdig elan en ervaring met heel veel kwaliteit. Ook afgelopen zaterdag liet zij tegenstander en medekoploper Oranje Nassau 2 alle hoeken van de zaal zien (16 – 8).