nieuwsoverzicht

Valse start korfballers c.k.c. Maassluis in vernieuwde competitie11/09/2023

Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond

Co-Sponsor: TCE Partners

De korfballers zijn het nieuwe seizoen, waarin de competitieopzet veranderd is, niet goed begonnen. In Den Haag speelde de ploeg van Johan van Barneveldt een moeizame wedstrijd, die uiteindelijk ook terecht verloren werd van HKV/Ons Eibernest: 15-12.

HKV/Ons Eibernest – c.k.c. Maassluis 15-12 (6-4).

Op het snikhete veld aan de Steenwijklaan in Den Haag trapten HKV/Ons Eibernest en c.k.c. Maassluis het nieuwe seizoen, en vernieuwde competitie, af. Dit jaar is de veldcompetitie namelijk letterlijk in twee helften verdeeld, een najaarscompetitie (voor de zaal) en een voorjaarscompetitie (na de zaal). Er spelen slechts vier ploegen in deze competities en de eindstanden in de poules van de najaarscompetitie bepalen de inrichting van de niveaus in de voorjaarscompetitie. De bovenste twee spelen dan in een nieuwe poule van vier ploegen om promotie, de onderste twee om handhaving. Het doel hiervan is dat de teams zoveel mogelijk wedstrijden spelen tegen ploegen met een vergelijkbaar niveau.

Maassluis begon zwak aan de wedstrijd. Het achttal, met daarin een hoop nieuwe gezichten, vond maar moeilijk de korf. HKV/Ons Eibernest zette daar ook niet veel tegenover, waardoor er halverwege de eerste helft slechts een 3-3 stand op de borden stond. Waar het Maassluise spel moeizaam, met veel foute keuzes bleef, kwam de thuisploeg wat beter in de wedstrijd. Zij konden daardoor een gaatje slaan naar 6-3. Pas vlak voor de rust wist Vera Le Kluse weer eens de korf te vinden, waardoor de ruststand werd bepaald op 6-4.

In het tweede bedrijf leek Sanne Pap met een korte kans het startsein te geven voor nieuw Maassluis’ vuur: 6-5. Maar, de opleving was van korte duur. Met vier treffers op rij liep HKV/Ons Eibernest uit naar 10-5 en leek daarmee Maassluis te knakken en de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. En zo was het ook. Maassluis kwam nog wel terug tot 13-11, maar niet dichterbij dan dat. De 15-12 nederlaag betekent dan ook een valse start voor de ploeg van Van Barneveldt, die dankzij de nieuwe competitieopzet ineens nog maar vijf wedstrijden heeft om de degradatiepoule te ontlopen.

DeetosSnel 3 – Maassluis 2 13-12 (6-3).

Ook het tweede team van Maassluis wist de ouverture van het seizoen niet om te zetten in een overwinning. Maassluis keek in de eerste helft nog tegen een achterstand aan, maar knokte zich in het tweede bedrijf knap terug tot 10-10. Ondanks deze goede fase moest de jonge ploeg toch haar meerdere erkennen in de Dordtse thuisploeg.