Koningsnacht Silent Disco - Save the date!

nieuwsoverzicht

Twee uit twee voor Maassluise selectiekorfballers03/12/2019

49151824723 7d08f5554a kDe wereld ziet er voor de Maassluise selectieteams in de zaal heel anders uit dan een paar weken geleden op het veld. Weliswaar in een klasse lager, maar na twee speelronden zijn zowel Maassluis een als twee nog zonder puntverlies, waar de ploegen op het veld nog geen overwinning wisten te boeken. Zaterdag werd het Rotterdamse WION door beide ploegen aan de zegekar gebonden.

Maassluis 1 – WION 1 23-15 (13-6).
Na de nipte overwinning op Korbis vorige week, speelde Maassluis zich tegen WION naar een eenvoudigere overwinning. Al zag het daar aanvankelijk niet naar uit. Maassluis begon wat stroef aan de wedstrijd. De thuisploeg had in de Olympiahal wel het betere van hets pel, maar zag met name dat een van de vakken moeite had met scoren. De wedstrijd liep derhalve in de eerste twintig minuten gelijk op tot een stand van 4-4. Daarna volgden de Maassluise doelpunten elkaar in rap tempo op en stond er in een tijdsbestek van slechts vier minuten een eclatante 11-5 tussenstand op het scorebord. Ruststand 13-6.

Na rust kwam Maassluis niet meer in gevaar. De voorsprong fluctueerde tussen de negen en vijf doelpunten verschil, kleiner werd het gat nooit. Door de overwinning staat Maassluis na twee speelronden ongeslagen bovenaan in de tweede klasse. Het moet die plaats wel delen met het Maaslandse ODO en Vitesse uit Barendrecht.

Maassluis 2 – WION 2 16-12 (7-6).
Ook het, door blessures getijsterde, tweede team van Maassluis boekte alweer haar tweede overwinning van dit prille zaalseizoen. Na een gelijkopgaand eerste bedrijf, maakte de thuisploeg in de tweede helft het verschil. Bij Maassluis 2 waren Danny Wisniewski en Jari Sonneveld op schot. Zij zorgden beide met vier treffers voor de helft van de Maassluise productie.

Ook Maassluis 2 staat op een gedeelde tweede plaats. Zij delen deze positie met het Vlaardingse Twist en eveneens Vitesse. Volgende week spelen zowel Maassluis 1 als 2 thuiswedstrijden tegen Reeuwijk. Beide ploegen hebben twee punten uit twee wedstrijden.