Actueel coronaprotocol. Bekijk

terug

Terugblik nieuwjaarsreceptie 8 januari14 januari 2021

Afgelopen vrijdag vond geheel volgens de traditie de nieuwjaarsreceptie van c.k.c. Maassluis plaats. Dit keer wegens Corona online en wel 44 huishoudens waren aanwezig. En een van die huishoudens was ook Martijn van Ettinger, onze Hoofdsponsor Eurohypotheken.

Mooi om toch zo met elkaar verbonden te zijn al zie ik graag dat we elkaar volgend jaar in de kantine weer persoonlijk de hand kunnen schudden om elkaar een goed nieuwjaar te wensen!

“Goedenavond! Welkom op onze online nieuwjaarsreceptie, die door de welbekende omstandigheden anders is dan voorgaande jarenlang.

Het bestuur is desondanks van mening dat wij elkaar hoe dan ook een gelukkig nieuwjaar willen wensen.

Dus aan allen de beste wensen voor 2021!

Ook wensen wij een ieder veel sterkte toe die het nu extra moeilijk heeft of dat het afgelopen jaar gehad heeft.

Naast alle leden en ouders van leden, ook een hartelijk welkom aan gemeenteraadsleden en sponsoren die online aanwezig zijn.

Vanavond blikken wij terug, kijken wij vooruit, huldigen wij onze jubilarissen en sluiten wij de avond af met een gezellige pubquiz onder leiding van Henne. Dat was een geslaagd recept vorig jaar en dat is nu gewoon niet anders! Henne, alvast bedankt voor de organisatie!

2021. Wat gaat dat ons brengen? Meer dan voorheen is dat onzeker. De belangrijkste vraag voor ons is: wanneer kunnen wij weer korfballen en dan wel in competitie-verband?  

Elke sporter verlangt naar de wedstrijd. Trainen is leuk en gezellig, maar veel sporters trainen voor de wedstrijd. Spelen om te winnen en halen daar onder andere hun plezier uit. Dat is in de basis ook wat ons als vereniging bindt, de wedstrijden, het samen zijn tijdens trainingen, maar vooral ook op de zaterdagen met de supporters erbij. De spanning van de wedstrijden, het vieren van de winst en het verwerken van een verlies.

Om vervolgens met elkaar te proberen het de volgende week weer beter te doen door te trainen, een teamgesprek of een gezellige avond.

Samen met plezier presteren als bestuur, de commissies en de spelers geeft energie en plezier. Sporten is gezond voor je geest en voor je lichaam. Laten we hopen dat dit heel snel weer kan!

Tot die tijd zorgt de TC in samenwerking met verschillende commissies voor een alternatief programma en dat doen ze enorm goed! Het valt niet mee om in deze tijd leuke, afwisselende trainingen en activiteiten te bedenken, maar ze slagen hierin meer dan prima! Ook voor de komende weken zijn ze weer druk bezig met een alternatief programma. Aandacht voor leden en de binding houden met elkaar heeft hun aandacht.

Wat brengt 2021 wat betreft onze verbouwingsplannen? Lukt het om het financiële plaatje rond te krijgen en te starten?

De bouwcommissie is achter de schermen druk in gesprek met aannemers om de offertes rond te krijgen. Daarnaast wordt er samen met het bestuur gewerkt aan de financiering van de verbouwing. Al met al is het een puzzel van vele stukjes. Zeker gezien het afgelopen jaar met een tegenvallend resultaat door o.a. het wegvallen van koningsdag en de barinkomsten.

Voor dit jaar is het ook nog onzeker wat het financiële resultaat gaat worden. We zullen dan ook als vereniging met elkaar waar mogelijk ons moeten inzetten om meer zekere inkomsten te gaan generen voor een stabiele basis voor de toekomst. En dit op creatieve manier. Geen gemakkelijke opgave, maar wel noodzakelijk.

Het bestuur wil graag dit jaar de vacatures in het bestuur, te weten bestuurslid Evenementen en bestuurslid korfbalzaken gaan invullen. Tot op heden is het nog niet gelukt om deze rollen ingevuld te krijgen. Dat is jammer want de commissies die deze taken vervullen, zoals KNAC, SNAC en TC draaien op volle toeren maar er ontbreekt een belangrijke schakel, die naar het bestuur.  Als vereniging willen en moeten we vooruit. Echter zonder kartrekkers lukt dat niet of langzamer.

Wij hopen dan ook dat zeer binnenkort de ontbrekende link naar het bestuur ook opgevuld zal worden.

In 2021 willen we ook een vervolg geven aan het Bestuur meets Commissies. Afgelopen jaar zijn we hier met veel energie mee gestart. Elke commissie stelt zijn eigen doelen op om het komend seizoen aan te werken. Daarnaast bracht het ook verbinding met de commissies onderling. Commissieleden die van elkaar niet wisten wat ze allemaal konden en dat nu wel weten. Met elkaar maken we zo elk jaar de vereniging een beetje beter.

Het afgelopen jaar hebben we gezien en ervaren wat het betekent dat als een vereniging geen vereniging kan zijn zoals het wil zijn. c.k.c. Maassluis is opgericht om te korfballen. Dat kon niet of nauwelijks. Een gevoel van leegte. Gemis van gezellige momenten met elkaar. Gemis van successen en mooie resultaten. Gemis van lachende kinderen op het veld die plezier beleven aan korfballen. Het was er niet en dat geeft eens te meer aan hoe belangrijk een vereniging is ook anno 2021.

Ik kijk graag vooruit, maar het is ook goed om terug te kijken. Zeker na dit jaar waarin we weinig gekorfbald hebben. Dan is het extra belangrijk om te kijken wat we dan wel hebben gedaan. En dat is stiekem toch best veel…

Kijkt u mee met ‘Het jaar 2020’ en de huldiging van de ‘Jubilarissen 2020’…?

Namens het Bestuur,

Martijn van der Wees

Voorzitter c.k.c. Maassluis

SponsorKliks

Help Maassluis door online te kopen aankopen te doen via SponsorKliks. Weet je niet hoe dit werkt? Klik hier voor meer informatie.

s
Feedback