Koningsnacht Silent Disco - Save the date!

nieuwsoverzicht

SUCCES OP EEN TRIESTE, NATTE ZATERDAG.04/10/2021

Voor het begin signaal klonk in Nieuw Vennep bij KIOS 1 tegen Maassluis 1 werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Henriëtte van Weem-Wijnhorst, die op 50 jarige leeftijd was overleden. De weergoden huilden de gehele wedstrijd mee het was geen minuut droog.

Er stond deze middag best wat spanning op deze match al zijn wij straks pas vier wedstrijden onderweg, beide ploegen hadden tot nu toe beide twee punten behaald en kan men straks naar boven kijken of blijft men steken in de onderste regionen.

Oeiiiiiii men had niks geleerd van de vorige wedstrijd en binnen elf minuten stond men weer met 3-0 achter. Wederom krabbelde men terug door Malou Abbas, Dennis van de Lee (vrije bal) en Jari Sonneveld (strafworp), 3-3. Het scoren was voor beide ploegen in de eerste helft een heel moeilijke opgave, daarom stond erbij rust 4-4 op het scorebord en Malou Abbas had wederom voor de aansluiting gezorgd. Daar het Maassluisse publiek grotendeels uit oud korfballers bestond, die het drie vakken korfbal nog mee gemaakt hadden op gras, deed hen teruggaan naar die tijd, toen was zo’n ruststand heel normaal, maar tegenwoordig? Wat zou de tweede helft brengen en het net zo troosteloos zijn als het weer. Beide ploegen begonnen nu wel te scoren, maar gaven elkaar niks toe in deze twaalf minuten, daar zij om en om scoorden, want het stond 8-8 door treffers van Eva Slotboom, Jari Sonneveld en tweemaal Leon Koppenburg.

Wat was deze middag het scoren een heel moeilijke opgave, de kou was in de armen geslagen, waardoor de zuiverheid bij de afstandschoten ontbrak, maar de vechtlust was wel aanwezig en die werd beloond al was het maar slechts met vier treffers door Eva Slotboom, Jari Sonneveld en tweemaal Leon Kloppenburg.

Een bijzondere eindstand 8-12, maar ja bij de voetbal hoor je altijd bij een kleine winst partij, al was de wedstrijd niet het aanzien waard, de punten tellen en zo is het maar net. In de voorwedstrijd had Maassluis 2 een heel duidelijke overwinning behaald van 14-21 en hadden zij ook hun tweede overwinning binnen.