Koningsnacht Silent Disco is terug! - Meer info

nieuwsoverzicht

Spelregelcertificaat wordt weer opgepakt04/02/2024

De zaalcompetitie bestaat uit 14 speelweekenden. Het tiende weekend is gespeeld.

Na tien speelweekenden staat de teller op:   41  gefloten wedstrijden.

Met dank aan: Pascal Huisman, Wouter Dirks, Guus Spierenburg, Hans de Vette, Mark van Buren, Ricardo Keeman, Brett Nijssen en Sven de Jongste.


Afgelopen zaterdag had een karige opbrengst. Alleen de vaste scheidsrechters kwamen in actie. Beide heren hoefden niet zo ver weg. Aan het eind van de middag moest Wouter naar Delft om bij Fortuna te fluiten. In de avond maakte Pascal de reis naar Zoetermeer om bij Meervogels te fluiten.

Dat waren de enige wedstrijden die voor de rompregeling gefloten werden, want de thuiswedstrijden van het wedstrijdkorfbal waren allemaal voorzien van een neutrale scheidsrechter. Alleen bij Maassluis 4 was er geen neutrale scheidsrechter beschikbaar, maar deze wedstrijd ging niet door. Hans zou deze wedstrijd fluiten en hij had er zin in. Nu maar hopen dat de wedstrijd naar een datum gaat, waarop Hans ook kan.


Eigenlijk staat de teller op 41½, want de jurytafel kwam weer in actie. Dit keer werd de jurytafel gevormd door Guus als voorzitter, Brett als schotklokker en Dick als tijdwaarnemer. Heren weer bedankt voor jullie inzet.

Met nog vier weekenden te gaan moeten er nog 17 wedstrijden gefloten worden. Dat is ongeveer vier wedstrijden per weekend. Dat wordt nog een hele uitdaging om dit voor elkaar te krijgen.


In de Olympiahal werd een vol programma gespeeld met veel wedstrijdkorfbal. Er waren dus maar vier breedtewedstrijden, waarbij de eerste wedstrijd al om 9 uur gespeeld werd. Dus Harry en ondergetekende moesten vroeg op om op tijd in de hal te zijn. Dat op tijd zijn is nog steeds wel een dingetje. Bij drie van de vier wedstrijden was het “billen knijpen” of er wel een scheidsrechter zou zijn. Gelukkig waren alle scheidsrechters op slag van tijd aanwezig. Het zou zoveel rust geven als een scheidsrechter minimaal 10 minuten of liefst eerder aanwezig is. Hierdoor kan ook de scheidsrechter zich goed voorbereiden op de wedstrijd, want dat verdienen de jeugdploegen. De teams zijn ruim op tijd aanwezig om zich voor te bereiden, dus waarom zou dat ook niet gelden voor de scheidsrechter. Een uitdaging voor alle scheidsrechters: Laat zien dat het beter kan.

Vanuit CKC Maassluis begeleiden we jonge talenten. Er zijn wedstrijden dat zij met een “oortje” fluiten, waarbij de begeleiding intensiever gebeurt. Afgelopen zaterdag hebben we met twee scheidsrechters uit de talentenpoule wedstrijdbeelden bekeken en geanalyseerd. Hierbij lag de focus op de positie van de scheidsrechter in de wedstrijd en het geven van vrije ballen. Op deze manier proberen we de jonge scheidsrechters iets mee te geven voor hun eigen ontwikkeling als scheidsrechter. Het was een leerzaam uurtje.

In de komende periode willen we weer aandacht gaan besteden aan het spelregelcertificaat. Dit onderdeel heeft een poosje stil gelegen, maar we pakken het weer op vanuit de scheidsrechterscommissie. De komende week krijgen alle spelende senioren en junioren, die het spelregelcertificaat nog niet behaald hebben, via de e-mail een link om verder te gaan met Korfbalmasterz of er aan te beginnen. Uit betrouwbare bron heb ik begrepen, dat het binnen korte tijd te doen is om het spelregelcertificaat te halen. Ga er een avondje voor zitten en het is gedaan.

Via de contactpersonen van de teams wordt aangegeven wie het certificaat nog moeten halen of afronden. We hopen, dat men elkaar enthousiast maakt om eventueel samen Korfbalmasterz te volgen en af te ronden. In de tweede helft van het veldseizoen houden we in overleg met de ploegen avonden om in de kantine, zodat men met behulp van de leden van de scheidsrechterscommissie het spelregelcertificaat kan afronden.


Zijn er vragen, dan ben ik bereikbaar via de email: vburenh@caiway.nl of telefonisch: 0623847575.     

Gerda van Buren

SponsorKliks

Help Maassluis door online te kopen aankopen te doen via SponsorKliks. Weet je niet hoe dit werkt? Klik hier voor meer informatie.

s
Feedback