Koningsnacht Silent Disco - Save the date!

nieuwsoverzicht

Selectie CKC Maassluis in zwaar weer11/10/2023

Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond

De korfballers van Maassluis speelden zaterdag de belangrijke uitwedstrijd tegen het Haagse ALO, de directe concurrent in de strijd tegen degradatie uit de Overgangsklasse. Het werd een zeer spannende, gelijk opgaande, maar niet zo’n goede wedstrijd, waarin CKC Maassluis uiteindelijk aan het kortste eind trok: 14-13.

Edwin Sonneveld-fotografie

Halverwege de eerste helft keek Maassluis tegen een 4-6 achterstand aan, maar deze werd gerepareerd en omgezet in een 6-7 voorsprong. Het ontbrak Maassluis echter aan schotkracht; alleen het vizier van Osayande Iyawe stond op scherp. Mede daardoor ging ALO met een minimale voorsprong van 8-7 de rust in. De tweede helft gaf hetzelfde beeld. Een gelijk opgaande strijd, waarin nu eens ALO en dan weer Maassluis het voortouw nam. Het slotakkoord was echter voor ALO. Een paar minuten voor tijd werd de 14-13 gescoord en Maassluis was, ondanks verwoede pogingen, niet meer bij machte de gelijkmaker op het bord te zetten. Maassluis staat nu onderaan in de poule en moet in de laatste wedstrijd volgende week uit bij Achilles een goed resultaat neerzetten en is dan ook nog afhankelijk van de wedstrijd tussen ALO en HKV/Ons Eibernest.

Ook Maassluis 2 hield niets over aan de lange reis naar het Zeeuwse TOP uit Arnemuiden. De ploeg verloor met 16-11 en staat nu onderaan in de reserve Overgangsklasse en heeft een klein wonder nodig om degradatie nog te ontlopen. De overwinningen moesten van de junioren komen. Maassluis A2 stelde in de uitwedstrijd tegen Twist met een duidelijke 5-11 overwinning het kampioenschap in de tweede klasse veilig. Maassluis A1, dat al kampioen was, won met 13-20 uit bij Excelsior in Delft.