Selectie c.k.c. Maassluis pakt drie punten tegen Tjoba02/02/2023

Foto credits: Edwin Sonneveld

Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond
Co-Sponsor: TCE Partners

Maassluis 1 en 2 moesten na het verlies vorige week in ’s-Gravenzande de draad weer oppakken. Dat moest gebeuren tegen Tjoba uit Goes. Ook moesten de coaches dealen met de afwezigheid van een aantal speel(st)ers door aanhoudend blessureleed. De toeschouwers op de lekker gevulde tribunes kregen twee intensieve wedstrijden voorgeschoteld.

Maassluis 2 – Tjoba 2 22-19

Een flitsende start leidde na een goede 10 minuten tot een 8-2 voorsprong en alles wees erop dat dit een niet al te moeilijke horde zou worden. Maar niets was minder waar. Na een ruststand van 13-9 sloop Tjoba steeds wat dichterbij. Maar als het verschil tot twee was geslonken veerde Maassluis 2 op de juiste momenten op, om uiteindelijk na een toch nog pittige wedstrijd de punten in huis te houden: 22-19.

Doelpuntenmakers: Luc “Mo” Kerkhof 4, Wesco van Weert 4, Leon Kloppenburg 3, Sanne Pap 3, Kim Crooswijk 3, Colin Steenks 2, Maxime de Rijke 2, Dian Sonneveld 1.

Maassluis 1 – Tjoba 1 16-16

Voorafgaand aan deze wedstrijd bleven beide ploegen met 5 punten weg van de onderste plaatsen in de competitie. Een goed resultaat zou welkom zijn, ook om deze naaste concurrent het nakijken te geven. In de eerste helft leidde Maassluis vanaf het begin, maar de marge bleef krap, en beide ploegen hadden moeite elkaars verdediging te slechten, waardoor de korf moeilijk gevonden werd. Voor rust kwam Tjoba nog langszij en met 6-6 werd de kleedkamer opgezocht. Tjoba startte na rust goed en nam 2 doelpunten voorsprong. Werk aan de winkel voor Maassluis. Dat werd goed opgepakt en halverwege de tweede helft had Maassluis de achterstand omgedraaid tot een 13-10 voorsprong. Toch kwam Tjoba weer terug tot 1 punt, met nog een minuut of zes te gaan stond er 15-14 op het scorebord. Nadat Maassluis de korf nogmaals had gevonden en op 2 doelpunten verschil kwam leek het erop of ook hier de punten in Maassluis zouden blijven. Echter Tjoba gaf niet op en 7 (!) seconden voor tijd zetten zij de gelijkmaker op het bord. De resterende tijd was voor Maassluis te kort om nog een keer toe te slaan, waardoor zij genoegen moesten nemen met 1 punt.

Doelpuntenmakers: Yari Sonneveld 5, Mark van der Vaart 5, Osayande Iyawe 4, Afra Verpaalen 1, Henne Bloem 1.