Koningsnacht Silent Disco is terug! - Meer info

nieuwsoverzicht

Rustig weekend!22/11/2023

De zaalcompetitie bestaat uit 14 speelweekenden. Het tweede weekend is gespeeld.

Na twee speelweekenden staat de teller op:   8  gefloten wedstrijden.

Met dank aan: Pascal Huisman, Wouter Dirks, Guus Spierenburg, Hans de Vette en Mark van Buren.

Afgelopen zaterdag kwamen er maar 3 wedstrijden bij. Laat in de middag moest Wouter zich melden in Delft bij Excelsior. Pascal had een avondwedstrijd. Net als vorige week moest hij naar Dordrecht. Alleen deze keer floot hij bij Sporting Delta. De derde wedstrijd was een thuiswedstrijd. Maassluis 3 had geen neutrale scheidsrechter. Heel lang zag het er naar uit, dat we voor deze wedstrijd geen scheidsrechter beschikbaar hadden. Echter doordat de trip van Mark niet doorging, kon hij Maassluis 3 fluiten.

De  vierde wedstrijd ging onze neus voorbij. Opnieuw werd een thuiswedstrijd opgeëist door Valto. Na een gesprek met de scheidsrechter blijkt, dat Valto 2,3,4 en 5 op het veld zijn begonnen met 1 punt in mindering door de rompregeling. Om dit in de zaal te voorkomen fluiten de scheidsrechters van Valto regelmatig twee wedstrijden per zaterdag.

Eigenlijk staan we nu op 8½ wedstrijd. Dit komt omdat de jurytafel voor het eerst in de competitie in actie is gekomen. Per wedstrijd met de schotklok wordt er een halve wedstrijd gerekend bij de rompregeling. Alleen Maassluis 1 speelt met de schotklok. Dat betekent, dat we aan het eind van het seizoen 4 wedstrijden erbij hebben voor de rompregeling. Harry, Jacqueline en ondergetekende zaten bij de eerste thuiswedstrijd van Maassluis 1 achter de jurytafel, waar we gelijk te maken kregen met een tijdstraf voor een gele kaart.

Voor de begeleiders was het een rustig weekend. Er waren vijf breedtewedstrijden in de Olympiahal. In verband met de Sinterklaasintocht werd een wedstrijd verzet van 10 uur naar kwart voor 9. Dat zou betekenen dat ondergetekende vroeg uit de veren zou moeten. Gelukkig nam Jari deze begeleiding over waardoor ondergetekende pas om 11 uur in de sporthal hoefde te zijn. Jari, dank je wel voor deze oplossing.

Vorige week heb ik geschreven over de muntjes voor de scheidsrechters. Helaas is dit fenomeen nog niet overal geland, want bij diverse wedstrijden waren er geen muntjes beschikbaar. Het lijkt er nu al op, dat we hier volgend jaar anders mee om moeten gaan.

Zijn er vragen, dan ben ik bereikbaar via de email: vburenh@caiway.nl of telefonisch: 0623847575.     

Gerda van Buren

SponsorKliks

Help Maassluis door online te kopen aankopen te doen via SponsorKliks. Weet je niet hoe dit werkt? Klik hier voor meer informatie.

s
Feedback