nieuwsoverzicht

Nieuwe trainers voor Maassluis A122 juni 2022

Met ingang van het nieuwe seizoen zal Maassluis A1 getraind en gecoacht worden door een zeer enthousiast trainersduo, Daan van Mierlo en Tristan Steenks zullen de ploeg onder hun hoede nemen.

Daan van Mierlo is 22 jaar oud en is gek van korfbal. Begrijpelijk, aangezien hij uit een echt korfbalnest komt, met o.a. Riet le Kluse als oma en Sandra van Mierlo als moeder. Naast korfballen vindt hij het leuk om een potje te padellen of te tennissen, vaak ook met korfbalvrienden. Hij studeert Watermanagement aan de Hogeschool Rotterdam, een jaar hoger dan Tristan en hij werkt net als Tristan bij Picnic in Rotterdam. 

“Al sinds de C’tjes heb ik trainen gegeven, in het begin samen met Riet. In deze jaren hebben wij voornamelijk de E2 en E3 teams onder onze hoede genomen, wat erg leuk was. Drie jaar geleden heb ik samen met Tristan de A3 gedaan, een leuk team met enthousiaste spelers,” vertelt Daan. “Ik denk dat we dit jaar een erg leuke getalenteerde spelersgroep hebben. Daarnaast vind ik de A-leeftijd heel leuk, omdat je hierbij echt de ontwikkelingsstap maakt richting de selectie. Ook vind ik het leuk om samen met de gehele groep te vechten voor mooie resultaten en vooral plezier te hebben in het korfballen.” 


Tristan Steenks is 21 jaar. Hij korfbalt al meer dan 15 jaar en hij heeft verschillende teams gecoacht. Hij begon bij Maassluis in een lager F-team en begon het spelletje door te krijgen in de D-jeugd. Vervolgens heeft hij in de C1, B1 en A1 gespeeld. Toen hij naar de selectie ging, kwam hij gelijk in het eerste en dit was zijn tweede jaar in de selectie. Als coach heeft hij vooral jonge kinderen gecoacht (F-jes en E-tjes) samen met Diana v/d Vijver.  

“Ik kies voor Maassluis A1, omdat ik het erg leuk vind om mensen nieuwe dingen te leren en beter te maken. Ik denk dat er binnen dit team veel te winnen valt op deze onderdelen,” licht Tristan zijn keuze toe. “Ik vind de A-leeftijd een interessante leeftijd om mee te werken. Ik denk dat de spelers veel van mij zullen leren en ik van hen. Verder denk ik dat de trainerscombinatie van twee jonge trainers vanuit de selectie, aangevuld met Martijn om ons te ondersteunen op inhoudelijk vlak en Machteld die weet hoe ze spelers beter kan laten bewegen en hun conditie uit kan breiden perfect is.” 

“Komend seizoen zal zeker uitdagingen kennen, doordat we weinig reserves hebben en goede tegenstanders krijgen. Deze uitdagingen gaan wij als team met open armen aan en willen we gaandeweg het seizoen verbeteren en overwinnen. Het belangrijkste blijft daarbij dat iedereen plezier haalt uit het korfbal, met enorm veel motivatie,” vertellen Daan en Tristan. “Onze doelstelling voor komend seizoen is om op het veld en in de zaal te handhaven en omhoog te kijken als dat mogelijk is, verder willen we er een gezellig, leerzaam en leuk seizoen van maken voor iedereen waarin we met zijn allen met plezier kunnen presteren.” 

Daan en Tristan zijn twee jonge enthousiaste trainers die zeker aansluiting zullen vinden bij deze leuke groep junioren. Daan en Tristan worden bij gestaan door Machteld van der Lelij (maandagtraining) en Martijn van der Wees (mentale deel van de sport). ckc Maassluis is blij met jonge trainers die kiezen voor een mooie klus als het trainen en coachen van onze A1. Wij wensen Maassluis A1 en het nieuwe trainersduo een prachtig seizoen toe!  

SponsorKliks

Help Maassluis door online te kopen aankopen te doen via SponsorKliks. Weet je niet hoe dit werkt? Klik hier voor meer informatie.

s
Feedback