Koningsnacht Silent Disco - Save the date!

nieuwsoverzicht

Maassluis – Olympia (17-17)09/12/2013

Na de les effectiviteit en doelgerichtheid die c.k.c. Maassluis vorige week kreeg van Valto, was het zaak om vandaag de volle winst de pakken tegen hekkensluiter Olympia uit Spijkenisse om in het spoor van de koppositie te blijven. Helaas bleef het, onnodig, bij een gelijkspel in de eigen Olympiahal.

Maassluis – Olympia 13-13
Met Marjelle Mars in de basis voor de geblesseerde Pascalle Koster, stond er binnen 8 minuten een 0-2 achterstand op het scorebord door twee goals van de heren van. Met doelpunten over en weer wist Maassluis in de 25e minuut pas langs zij te komen door doelpunten van Leon Kloppenburg en Niek Seesink. Hierdoor kon de eerste voorsprong en ruststand van 7-5 genoteerd worden, waar Henne Bloem driemaal wist te scoren de eerste helft.

In het tweede deel van de wedstrijd herhaalde het spelbeeld van de eerste helft zich. Olympia wist telkens bij te blijven met doelpunten, waardoor uitlopen voor Maassluis er niet in zat. Het verschil bleef constant maximaal twee goals, door goals van onder andere Afra Verpaalen die er 3 wist te maken deze wedstrijd. Maar als je niet uitloopt en het verschil miniem blijft, kunnen er gekke dingen gebeuren in de slotfase. Met nog een kleine 10 minuten op de klok komt Olympia langszij en staat het 12-13, een stand die tot de ver in de 59e minuut stand hield. Na een gemiste strafworp aan Maassluisse zijde en het uitvallen van aanvoerder Tjerk Bloem, bracht coach Verbaas Sven Veldman en Lars Bergwerff in het veld voor een slotoffensief in de laatste minuut. Maar het was in dat vak Denise Klootwijk die de 13-13 wist aan te tekenen, waarna de scheidsrechter de wedstrijd ten einde floot.

‘Het blijkt lastig te zijn voor Maassluis om van de “kleintjes“ te winnen’ aldus coach André Verbaas. ‘Het is een duur verliespunt om de aansluiting met de kopgroep te houden’. Helemaal gezien het feit dat Valto in de poule verloor van ONDO.

Overige resultaten
Maassluis 2 wist wel de volle winst tegen Olympia te pakken, ware het niet dat ook zij het niet cadeau kregen van de ploeg uit Spijkenisse. Het reserveteam wist door onrustig aanvalsspel niet uit te lopen naar een voorsprong van meer dan 3 punten, waardoor ook deze week tot de laatste minuten alles nog mogelijk was. Met minder dan 1 minuut op de klok wist Olympia nog op 13-12 te komen, maar daar bleef het bij, waardoor de Maassluisse formatie de punten in eigen huis hield.

Nog steeds ongeslagen en zelfs zonder puntverlies is het derde team van Maassluis. In de uitwedstrijd tegen concurrent KOAG 3 wisten zij de vijfde winstpartij (13-19) van het zaalseizoen te boeken.