Koningsnacht Silent Disco - Save the date!

nieuwsoverzicht

Maassluis E1 KAMPIOEN!10/10/2021

Met een 2-3 overwinning op Nieuwerkerk is de E1 afgelopen zaterdag kampioen geworden!

In de E1 spelen Stan, Sabine, Sil, Merle, Bjarne en Soraya.

Maassluis E1 heeft alle wedstrijden tot nu toe gewonnen van Nio, RWA, Nieuwerkerk en weer Nio. Afgelopen zaterdag kon daarom in de 5e wedstrijd tegen concurrent Nieuwerkerk het kampioenschap worden binnengehaald.

De voorbereiding bestond op vrijdag uit een mooi feestje georganiseerd door de KNAC: Doe raar met je haar! Dat was een mooi feest!

In de E spelen we 4 x 10 minuten. De eerste 10 minuten was het wel te merken dat de sterren van de E1 een gezellige avond hadden gehad. Nieuwerkerk scoorde 1 – 0 en Maassluis had moeite om door het felle verdedigen van Nieuwerkerk de bal snel richting de aanvallen te spelen.

Maassluis ging een stapje harder lopen en beter naar elkaar gooien en met een mooi afstandschot scoorde Sil de gelijkmaker. In de tweede 10 minuten met enkele tips van de trainers waren de Maassluizers wakker; feller in de duels, het heel goed volgen van de tegenstander, ballen onderscheppen en afvangen na een schot. Dat laatste zorgde ervoor dat Bjarne vrij stond onder de korf en de bal door het mandje gooide: 1 -2. Sil deed daar nog een schepje bovenop nadat Soraya de bal had onderschept en snel op Sil speelde. Met een mooi schot was het 1 – 3 voor Maassluis.

Nieuwerkerk speelde ook een prima wedstrijd. Ze maakte het Maassluis moeilijk door goed in de ballijnen te lopen en ballen te onderscheppen. Hierdoor maakte Nieuwerkerk de aansluitingstreffer 2 – 3.

Rust. Nog 20 minuten te gaan en Maassluis moest aan de bak. Naar de bal toe en er weer vanaf. In de handen gooien. Afvangen nadat een medespeler heeft geschoten. Dat ging allemaal goed in de tweede helft. Ook het verdedigen. Maassluis is in de poule duidelijk het beste in verdedigen. Iedereen zit goed bij zijn of haar tegenstander, waardoor we weinig kansen en doelpunten weggeven. Het was spannend tot het einde. Beide teams probeerde het wel, maar scoorden niet meer. Wel werden er 2 doelpunten van Sabine en Merle afgekeurd wegens verdedigd, maar Nieuwerkerk scoorde ook niet en dus was Maassluis E1 KAMPIOEN!

Het korfschieten werd ook gewonnen 3 tegen 5. Maassluis scoorde 5x van de 12 pogingen. Een mooi gemiddelde voor onze talenten!