Koningsnacht Silent Disco - Save the date!

nieuwsoverzicht

Verslag: Maassluis C1 ongeslagen op NK C-jeugd21/03/2016

Na weken voorbereiding waarin oefenwedstrijden werden gespeeld en er goed en scherp getraind werd, waren we er 100% klaar voor! Het NK C- jeugd in Goes. Het toernooi begon met het voorstellen van de teams, iedere speler werd omgeroepen en de sfeer bij de supporters zat er al goed in.

Er waren veel ouders aanwezig, maar toen de bus met de selectie aankwam in Goes was Maassluis pas echt goed vertegenwoordigd!

Maassluis C1 startte de eerste wedstrijd sterk en won met 4-6 van Drachten van der Wiel C1. Een goed begin is het halve werk zeggen we dan maar. Vervolgens was er een 7-7 gelijkspel tegen het fysiek sterke en fanatieke OVVO/De Kroon C1. Dit gelijkspel was jammer, want we pakten in het eerste deel van de wedstrijd steeds de voorsprong. Uiteindelijk zorgde aanvoerder Wesco van Weert vlak voor tijd vanaf de strafworpstip voor de gelijkmaker.

Beslissend was de wedstrijd tegen KV Tilburg C1, bij winst zouden we de finale spelen. We konden de tegenstander onze wil niet opleggen deze wedstrijd. Het tempo ging omlaag en we kwamen twee minuten voor tijd zelfs op een 5-7 achterstand. Na twee doorbraken van Kim Crooswijk en Milou Zwaan mochten Wesco van Weert en Jari Sonneveld vanaf de strafworpstip scoren en speelden we gelijk met 7-7. KV Tilburg plaatste zich door een beter doelsaldo (één doelpunt meer) voor de finale.

Ondanks de teleurstelling van het behalen van de kleine en niet de grote finale, gooiden de spelers de schroom van zich af en speelden ze een heerlijke wedstrijd tegen korfballeagueclub DOS '46. DOS '46 C1 was een behendige ploeg, we kwamen dan ook op een 2-5 achterstand. Toen we wat meer grip kregen op de beste dame van DOS '46 konden we terugkomen in de wedstrijd, met rust stond er een 6-6 tussenstand op het bord. We speelden de tweede helft naar onze eigen aanhang en kregen vleugels, C1 liet goed en dynamisch korfbal zien. We scoorden over verschillende schijven en wonnen met 12-10. Wederom niet verloren en een prachtige derde plek behaald.

Onze vereniging kan trots zijn op deze talentvolle lichting. De spelers, en reserves zijn een ervaring rijker, zij kunnen terugkijken op een prachtige dag! Als coaches kunnen we alleen maar ons petje afnemen voor deze spelers, die onder deze druk zo goed gepresteerd hebben.

Hierbij bedanken wij de reserves die altijd voor ons klaar hebben gestaan, alle supporters voor de steun (in het bijzonder de selectie), Diana v/d Vijver voor de goede verzorging, Laura Lentink voor het begeleiden van het team, Edwin Sonneveld en Marty Mars voor het fotograferen, Tom Tesselaar voor het analyseren van de tegenstanders en Frenk van The Ollie's voor alle gezonde versnaperingen!