Koningsnacht Silent Disco - Save the date!

nieuwsoverzicht

Maassluis boekt eenvoudige overwinning in derby16/12/2013

Na de misstap tegen Olympia, wat Maassluis een punt kostte, was het tegen het Maasdijkse Dijkvogels zaak om weer punten te pakken om nog enigszins in het spoor van de koplopers te blijven. In een felle strijd was het uiteindelijk Maassluis dat vrij eenvoudig als winnaar van het veld stapte: 13-22.

Dijkvogels – Maassluis 13-22 (7-11).
Maassluis begon gretig aan de wedstrijd en na een snelle achterstand, werd deze minstens net zo snel omgebogen in een voorsprong. Vooral Leon Kloppenburg (6) was goed op schot. In het eerste kwartier wist de kersverse aanwinst voor het eerste team al vier keer de korf te vinden. Samen met treffers van Lisanne Mars en Henne Bloem stond Maassluis daarmee al op een riante 3-8 voorsprong. Een voorsprong die tot aan de rust niet werd weggegeven, 7-11.

Ook na de pauze ging de ploeg van André Verbaas rustig verder. Niek Seesink gaf direct na het fluitsignaal een vervolg aan de scoringsdrift en ook de rest van het team volgde dat goede voorbeeld. Zo stond er na tien minuten in het tweede bedrijf al een afgetekende 9-17 stand op het scorebord. Pas na 10-21 kon Dijkvogels weer wat terug doen, maar de wedstrijd was natuurlijk al lang en breed gespeeld.

Door de overwinning is Maassluis gestegen naar de vierde plaats in de tweede klasse F, drie punten achter koploper Valto uit de Lier.

Dijkvogels 2 – Maassluis 2 15-10 (6-5).
Het tweede team van Maassluis had een zwaardere dobber aan de reserves van Dijkvogels. In tegenstelling tot het eerste liep het bij Maassluis 2 niet. De thuisploeg greep in de beginfase Maassluis bij de keel en bouwde aan een solide 4-1 voorsprong. Gaanderweg de eerste helft kwam de blauw-oranje formatie wat beter in het spel en kwam het vlak voor de thee zelfs op gelijke hoogte. Een treffer van Dijkvogels zorgde echter voor Maasdijks voordeel.

In de tweede helft was Maassluis het helemaal kwijt en lukte er vrijwel niets meer. Dijkvogels kreeg vleugels en speelde zich via 12-7 en 13-9 naar een verdiende 15-10 overwinning.

KCC wipt Maassluis uit de Rijnmond Korfbal Cup (beker)
Afgelopen maandag speelde Maassluis in de 1/8 finales van de beker tegen hoofdklasser KCC. De drie klassen hoger spelende ploeg uit Capelle aan den IJssel werd vooraf al een paar maatjes groter ingeschat en maakte dat in de wedstrijd meer dan waar. In een wedstrijd waarin de schotklok gebruikt werd, schoot KCC met scherp en won uiteindelijk eenvoudig met 18-38.