Koningsnacht Silent Disco - Save the date!

nieuwsoverzicht

Maassluis B1 wint spannende streekderby25/09/2022

Afgelopen zaterdag stond de streekderby tegen Valto op het programma, een wedstrijd die van groot belang was aangezien beide ploegen hun eerste wedstrijden hadden verloren. Iedereen was aanwezig inclusief heel wat publiek.

Valto startte gelijk goed en nam een 1-0 voorsprong, maar gelijk was het Bente die uit een vrije bal scoorde 1-1. Daarna kwam een sterk stuk van Maassluis, of wel  een effectief maassluis. Door Jip en Fedor kwamen we op 1-3, Floor kreeg een strafwerk mee en benutte die ook 1-4. Daarna was het de beurt weer aan Valto, zij maakte de 2-4 en 3-4. Gelukkig scoorde Puck uit een mooie doorloopbal 3-5. Daarna was Maassluis het even kwijt, veel plaats fouten en er was geen afvang. Daarentegen was Valto zeer trefzeker en zo konden zij uitlopen naar 7-5 en met deze stand gingen we ook rusten.

Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken, 2 ploegen die elkaar niet veel ontlopen. Na de rust ging Valto gewoon door met waar ze voor de rust mee bezig waren nl scoren 9-5 en het publiek zag het enigszins somber in. Maar toen rechtte Maassluis hun rug en gingen nog een keer er tegenaan. Door Jip en Isa die beiden van afstand wisten te scoren 9-7, helaas scoorde Valto nog een keer 10-7. Luuk scoorde dmv een doorloopbal en Puck van afstand. Valto kon nog één keer scoren, maar Bente scoorde feilloos uit een strafworp en Luuk schoot Maassluis naast Valto 11-11. Fedor zette middels een halve doorloopbal Maassluis op voorsprong 11-12 en dit was tevens de eindstand.

Jongens van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning, op naar volgende week Die Haghe, een relatief onbekende tegenstander voor ons, maar eerst Kinderdijk voor de beker. Succes!