Koningsnacht Silent Disco - Save the date!

nieuwsoverzicht

Maassluis B1 wint dankzij een heel sterk collectief… (en Puck)19/10/2022

Afgelopen dinsdag speelde Maassluis B1 de inhaal wedstrijd tegen Avanti B1, deze ploeg hadden we in de voorbereiding tegenover ons gehad en terecht verloren, dus nu konden we kijken hoe we er voor stonden.

Op de ranglijst stond Avanti B1 op 6 punten, waar bij grote overwinningen op Velocitas en Valto opvielen en ook de verliespartij tegen Fortuna (12-13), een vreemde ploeg.

Toen ik om 19.20 uur aankwam was er alleen een hele groep supporters uit Pijnacker en bijna niemand van Maassluis, daar kwam gelukkig verandering in.

Maassluis startte sterk. Puck schoot tweemaal raak, beide van afstand 2-0. Daarop schoot ook Avanti van afstand: 2-1. Mees bracht Maassluis op 3-1 d.m.v. een afstandsschot en in het daarop volgende aanvalsvak zorgde Fedor en Puck voor de 5-1. Avanti probeerde met een time-out het tij te keren, maar kon niet voorkomen dat Maassluis 2 strafworpen kreeg. Luuk miste helaas, maar gelukkig mees niet: 6-1. Avanti deed iets terug (6-2), maar gelukkig hadden wij een trefzekere Puck: 7-2. Toen kwamen de 10 minuten van Avanti. Doordat het bij Maassluis even niet lukte – de concentratie was wat minder en er stond geen goede rebound – kon Avanti terugkomen tot 7-6, en met die stand gingen we de rust in. Leon, Wesco en Maxime pepten de ploeg op en benadrukte het goede spel.

Isa bracht na rust het verschil weer op 2 punten middels een afstandsschot (8-6). Avanti zorgde gelijk weer voor de aansluiting: 8-7. Bente zorgde met een frommel goal voor de 9-7. En Puck en Isa maakte beide met een afstandsschot de 10 en 11-7. Avanti bracht de stand weer opM 11-8. Bente scoorde uit een mooie vrije bal (12-8) en Puck zorgde met haar ZESDE doelpunt voor de 13-8. Avanti kwam terug tot 13-10. aar gelukkig was het Luuk die met een afstandsschot de stand op 14-10 bracht. Avanti kwam nog 1x terug tot 14-12 en met nog 3 minuten op de klok hadden beide supportersgroepen het niet meer. Vooral omdat Avanti nog 2 strafworpen miste.

Uiteindelijk floot de scheidsrechter af en kon Maassluis de overwinning vieren!

Het was de wedstrijd van de dames: 10 doelpunten gescoord en 8 tegen doelpunten. Maar het was vooral een prestatie van het hele team. De heren van Avanti konden niet zoveel scoren doordat de dames er goed voor stonden onder de paal en vice versa. Het was een hele goede wedstrijd en je ziet de B1 groeien. A.s. donderdag nog één wedstrijd op het programma tegen de ongeslagen koploper Fortuna. Hiervan verloren we de eerste wedstrijd met 22-4 verloren, maar met het vertrouwen van deze wedstrijd moet dat geen probleem meer zijn. Succes!