Belangrijk! Stem over verbouwing clubhuis. Bekijk

nieuwsoverzicht

Maassluis A1 tweede op de Haagse Korfbaldagen21 november 2021

Het avontuur begon vorige week zaterdagochtend 09:00, wat voor veel pubers van 16/17 een probleem tijd is om fit te zijn. Maar toch met frisse tegenzin aangekomen in Rijswijk, want ja, Haagse korfbal dagen spelen we in Rijswijk. Verwarring alom.

De ploeg had wel zin om weer eens in de zaal te korfballen. We zouden deze dag 3 wedstrijden mogen spelen tegen ploegen die op papier allemaal minder dan Maassluis A1 waren. Van deze poulewedstijden werden er 2 gewonnen en 1 verloren. Genoeg om door de mogen naar de kwartfinales van maandag.

Dit keer een oude bekende, Dijkvogels, Maasdijk. Een dorp verder, veel bekenden en klasgenoten van onze spelers. Na de poulefase liepen we helaas tegen de eerste blessures aan, en starten we in een iets andere opstelling dan normaal. Het was een spannende pot, maar waar op het veld nog verloren werd van Dijkvogels pakte wij dit keer wel de winst. En Jahoor, halve finales op woensdag.

De halve finale mochten wij aantreden tegen Achilles, deze hadden wij zaterdag in de Schilp al zien spelen. Wij waren eigenlijk de hele wedstrijd de betere ploeg, wat met 7 minuten op de klok 10-14 4 punten verschil eigenlijk geen probleem had moeten zijn, werd toch nog heel erg spannend. Achilles kwam terug tot 14-14. Je zag de spanning bij iedereen, wat als we gelijk spelen, ja verlenging, en daarna, strafworpen! O nee, we zagen de bui al hangen. Gelukkig bedacht Noa 15 seconde voor tijd dat we beter geen verlenging konden gaan spelen. En zij scoorde de winnende goal. 14-15! Finale op vrijdag!! Ontzettend trots op de ploeg dat we zo ver zijn gekomen.

Vrijdagavond mochten we de finale spelen, wat normaal gesproken een groot evenement is met ontzettend veel publiek moest dit keer gespeeld worden in een lege hal. Wel met een livestream gelukkig. Na het voorstellen van de basis 8 die zouden gaan spelen aan de thuisblijvers startte we de wedstrijd. Helaas bleef VEO de hele wedstrijd te sterk en kwamen wij niet aan ons normale niveau toe. We sloten de avond af met mooie medailles, een super knappe 2e plek en een gaaf team uitje bij de uithof. Afgelopen week heeft onze ploeg een hoop plezier gegeven, we hebben een hoop geleerd en zijn weer een stukje beter geworden. Nu geven we iedereen de tijd om bij te komen van een hele intensieve week, en zijn we klaar om volgende week de competitie te starten in de 1e klasse. Over de doelstelling wil ik niet te veel kwijt, maar na de 2e plaats op de Haagse korfbal dagen moet ik toch wel eerlijk toegeven dat ik een plekje in de top3 wel als realiteit inschat. Toppers!

Fotograaf: Edwin Sonneveld-fotografie

SponsorKliks

Help Maassluis door online te kopen aankopen te doen via SponsorKliks. Weet je niet hoe dit werkt? Klik hier voor meer informatie.

s
Feedback