Maassluis 1 kan niet stunten tegen koploper13/10/2021

Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond B.V.
Subsponsor: TCE Partners

Het was een heerlijke nazomerse dag in het Wipperspark. Helaas wisten zowel Maassluis 1 als Maassluis 2 niet te winnen van ZKV uit Zaandam.

De Maassluise korfballers beginnen scherp aan de wedstrijd. Jari Sonneveld maakte de openingstreffer in de eerste aanval van de wedstrijd. De eerste helft verliep goed. Maassluis kwam snel op een voorsprong, maar wist dit gat niet te vergroten waardoor ZKV de ruimte kreeg om terug te komen. Tijdens de rust stond Maassluis op een kleine voorsprong (10-9).

ZKV zette de toon in de tweede helft door na rust 2 doelpunten in 2 minuten te maken waardoor de rollen snel werden omgedraaid en ZKV 10-11 voor stond. Maassluis vind toch weer aansluiting en André Verbaas zet Eva Slotboom in in de aanval om te scoren, en dat doet ze ook. Maassluis staat weer 13-12 voor. Helaas hield Maassluis dit niet vast en liep ZKV langzaam uit naar een 13-16 voorsprong. Slotboom wist nog een keer te scoren en zette de stand op 14-16. De eindstand van de wedstrijd was 15-18.

Maassluis 6 speelt afscheidswedstrijd alsnog
Maassluis 6 speelde een bijzondere en verdrietige wedstrijd afgelopen zaterdag. Een week na het overlijden van teamgenote Henriëtte van de Weem-Wijnhorst bewezen zij haar als team een laatste eer. De wedstrijd was extra bijzonder, omdat het tegen de tegenstander was waar Henriëtte tot twee keer toe haar afscheidswedstrijd tegen zou spelen. Door corona zijn allebei de wedstrijden helaas niet doorgegaan. Eén dag na haar begrafenis werd de afscheidswedstrijd alsnog gespeeld met 1 minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd en rouwbanden voor de spelers.