nieuwsoverzicht

Korfbalzaken – Teamindeling jeugd seizoen 2024-202507/07/2024

Het korfbalseizoen 2023-2024 is afgelopen en dan is het tijd voor de nieuwe teamindeling. Dat is altijd weer een spannende periode. Het proces heeft langer geduurd dan we voorzien hadden, maar het positieve er aan is dat we alle nieuwe leden hebben kunnen indelen in passende teams.

Bij het KNKV bepaalt het geboortejaar tot welke categorie je hoort. Dat is een iets andere indeling dan op school. Hierdoor komt het voor dat klasgenootjes niet bij elkaar een team zitten, omdat het ene kind voor 1 januari geboren is en het andere na 1 januari. De geboortejaren per categorie zijn:

A: geboren in 2006, 2007 & 2008

B: geboren in 2009 & 2010

C: geboren in 2011 & 2012

D: geboren in 2013 & 2014

E: geboren in 2015 & 2016

F: geboren in 2017 & 2018

Bij CKC Maassluis is “Samen met Plezier Presteren” het motto van het korfbalspel. Bij de oudere teams ligt het accent meer op Presteren en bij de jongere jeugd ligt het accent meer op Samen met Plezier, waarbij we zoveel mogelijk rekening proberen te houden met de huidige teams en met vriendjes en vriendinnetjes. Daardoor komt het voor dat we bij sommige spelers/speelsters afwijken qua categorie.

Doordat er aan het einde van het seizoen veel nieuwe kinderen lid zijn geworden, willen we de eerste helft van de veldcompetitie gebruiken om te kijken of de teamindeling brengt wat we er van verwachten. Dit zal dan met name zijn voor de categorieën D en E. Het kan zijn dat we dan voor de zaalcompetitie wijzigingen doorvoeren in de teamindeling.

Mochten er op basis van de teamindelingen aan- of opmerkingen zijn, dat kan uiterlijk tot en met woensdag 10 juli in een mail naar korfbalzaken@ckcmaassluis.nl . U krijgt in de dagen na 10 juli een reactie terug, mogelijk kan er daarna nog een gesprek plaatsvinden.

In de bovengenoemde leeftijdscategorieën kunnen we 2 A-teams, 2 B-teams, 3 C-teams, 3 D-teams, 6 E-teams en 2 F-teams maken. De teamindeling is door een groep mensen binnen Korfbalzaken gemaakt, met inspraak van de huidige trainers en met het korfbal technische beleid van onze vereniging als uitgangspunt.

Bij de B groep hebben we er voor gekozen om met de B1 wedstrijdsport te spelen en de huidige teamindeling aan te houden. Het tweede B-team zal breedtekorfbal spelen. Het voordeel is dat bij de breedtesport dames als heer mogen spelen en dat daardoor de grote groep B-dames ook speelminuten kunnen maken én dat we niet steeds heren dubbele wedstrijden hoeven te laten spelen.

De C1 zal wedstrijdkorfbal spelen. Alle andere teams spelen breedtekorfbal en worden in de competitie ingedeeld op basis van de teamsterkte.

In de D-categorie hebben we 3 teams en deze zijn ingedeeld met een combinatie van Presteren (D1) en Samen met Plezier (D2 en D3).

In de E zijn in het nieuwe seizoen 6 teams met name in de E1 t/m E3 zitten er tweedejaars E spelers. De E4 t/m E6 zijn met name kinderen die afgelopen seizoen in de F hebben gespeeld. Gedurende het seizoen zijn er veel nieuwe leden bijgekomen, waaronder een aantal jongens! Voor het nieuwe seizoen is ervoor gekozen om de jongens, zoveel als mogelijk, te verdelen over de teams, omdat korfbal in de basis een gemengde sport is. Verder is er bij de indeling van de teams ook gekeken naar een leuke aansluiting op sociaal vlak en in het spel.

Plezier met elkaar in het korfbalspel vinden wij belangrijk. Het korfballen moet lukken en het kind moet leren op zijn of haar niveau. De groeicurve van elk kind is anders.

In de E categorie veranderen enkele spelregels. Verdedigend schieten is niet meer toegestaan en de superspeler vervalt. Daarnaast is de korf hoger dan in de F. De E speelt nog wel op 1 veld met maximaal 6 personen. Over 2 jaar in de D wordt er gekorfbald in 2 vakken waarbij het uitgangspunt voor een team 5 dames en 5 heren is.

Bij de F hebben we veel nieuwe leden erbij gekregen. Daar kunnen we bij de start in augustus twee F-teams van maken en in de zaal misschien wel drie F-teams. De verdeling in F1 en F2 volgt na de eerste trainingen eind augustus.

De indeling van de trainers en coaches is nagenoeg rond. We verwachten dat in de loop van de komende weken die indeling ook gepubliceerd wordt.

Namens Korfbalzaken,

Lennard van der Vaart

SponsorKliks

Help Maassluis door online te kopen aankopen te doen via SponsorKliks. Weet je niet hoe dit werkt? Klik hier voor meer informatie.

s
Feedback