nieuwsoverzicht

Korfballers c.k.c. Maassluis onderuit op eigen veld26/10/2022

Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond
Co-Sponsor: TCE Partners

Na vijf overwinningen op rij liep de hoofdmacht van c.k.c. Maassluis weer eens tegen een nederlaag aan. Victum uit Houten was op het Maassluise Wipperspark met 13-15 te sterk.

Maassluis – Victum 13-15 (5-8).

De wedstrijd was amper begonnen of de thuisploeg had al drie treffers in het mandje liggen. Het Maassluise publiek zakte gerust achterover. Het zonnetje scheen goed en met de zojuist eenvoudig door Maassluis gewonnen wedstrijd tussen de reserves van beide verenigingen in gedachten, kon dit weleens een eenvoudige overwinning worden.

Niets bleek minder waar. Bij een 4-1 stand kwam de ploeg uit Houten los en boog de achterstand binnen mum van tijd om naar een 4-6 voorsprong. Voor rust werd de marge zelfs vergroot naar drie verschil.

Na de thee trok Victum aanvankelijk de ingezette lijn door en direct na het fluitsignaal vloog de eerste bal van afstand er al in. Van Barneveldt, trainer van Maassluis, greep in en bracht vers bloed in de ploeg. Dat pakte goed uit. Maassluis scoorde zesmaal op rij en draaide zodoende, met nog zo’n tien minuten op de klok, de wedstrijd volledig om: 12-10.

Helaas werd vanaf dat moment door de thuisploeg alleen nog maar van dik hout planken gezaagd. De eigen aanvallen werden slordig en verdedigend werden te makkelijk doelpunten weggegeven. Daarbij was het stugge Victum er duidelijk op gebrand om na twee nederlagen eindelijk weer eens een overwinning bij te schrijven. Van die dadendrang werd Maassluis uiteindelijk slachtoffer: 13-15.

Maassluis staat halverwege de competitie op een knappe tweede plaats, drie punten achter koploper Velocitas. Victum stijgt door de overwinning naar de derde plaats, twee punten achter Maassluis.

Edwin Sonneveld-fotografie

Maassluis 2 – Victum 22-10 12-5.

Het tweede team van Maassluis liet geen spaan heel van de reserves van Victum. De ploeg van Wouter Sies sloeg in een uitstekende eerste helft spijkers met koppen, waarna de overwinning eigenlijk al een formaliteit leek. Maar ook in het tweede bedrijf werd het thuispubliek vermaakt met veel doelpunten. Daarmee schaafde de ploeg verder aan de goede vorm van de laatste weken. Maassluis 2 sluit de eerste helft van de veldcompetitie af in de brede middenmoot, op een gedeelde derde plaats.

Algemene info: Henne Bloem (pc@ckcmaassluis.nl)