Koningsnacht Silent Disco - Save the date!

nieuwsoverzicht

Korfballers Maassluis verliezen rechtstreeks duel om de derde plaats van Tjoba.07/03/2024

Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond

Co-Sponsor: TCE Partners

fotograaf: Ton Linschoten

De Maassluise korfballers zijn er, in een rechtstreeks duel om de derde plaats, niet in geslaagd om Tjoba te verslaan. In een pittig duel keerden de Zeeuwen met de volle buit terug huiswaarts: 23-26.

Merwede – c.k.c. Maassluis – Merwede 23-26 (14-12).

Direct vanaf het eerste fluitsignaal bleek dat het het een pittig potje zou worden tussen Maassluis en het uit ’s-Heer Hendrikskinderen afkomstige Tjoba. De gasten hadden een overvolle reservebank meegenomen en die moesten duidelijk wat energie kwijt na de lange reis naar Maassluis. In het veld was het al net zo tumultueus: beide ploegen speelden fysiek en de scheidsrechter liet ze daarin gaan.

Maassluis had daar in de eerste helft minder last van. De ploeg liet zich niet gek maken, maar kon het betere spel niet omzetten in een ruimere voorsprong, dan zo’n twee doelpunten verschil. Tjoba beet zich vast in Maassluis en liet niet los. Halverwege de eerste helft trapte de scheidsrechter eenmaal op de rem en gaf een gele kaart aan een Zeeuwse heer, maar daar bleef het bij.

In de tweede helft kwam Maassluis minder voor de dag. De aanvallen liepen stroever en er werden meer fouten gemaakt. Bij Tjoba liep het daarentegen een stuk beter. Halverwege de tweede helft kantelde de wedstrijd en liepen de gasten uit naar een verschil van twee. Maassluis probeerde het nog wel, maar kwam niet meer dichterbij.

Merwede 2 – Maassluis 2 17-16.

Het tweede team van Maassluis boekte in de absolute slotfase een belangrijke overwinning op KCC 5. In de gelijkopgaande wedstrijd trok de jonge ploeg uiteindelijk aan het langste eind, waardoor het nu in punten gelijkkomt met KCC. Beide ploegen staan met vier punten en nog twee wedstrijden te spelen zevende, drie punten achter op IJsselvogels.