nieuwsoverzicht

Korfballers Maassluis eenvoudig langs Sporting Trigon22/05/2023

Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond
Co-Sponsor: TCE Partners

Op een zonovergoten Wipperspark rekenden de korfballers van Maassluis zaterdag eenvoudig af van hekkensluiter Sporting Trigon: 16-13.

Foto credits: Edwin Sonneveld-Fotografie

Maassluis – Sporting Trigon 16-13 (8-6)

In een ideale korfbalmiddag op het Maassluise sportterrein Wipperspark, waar het altijd vijf graden warmer lijkt te zijn dan elders in Maassluis, was de eerste helft redelijk gelijkwaardig tussen Sporting Trigon en Maassluis, dat momenteel op de tweede plaats staat in de Eerste Klasse D.

Bij een 2-2 stand sloeg Maassluis voor het eerst een gaatje door afstandstreffers van Naomi Linschoten, Jari Sonneveld en Kim Crooswijk. Maassluis behield die marge van twee/drie doelpunten gedurende de gehele eerste helft.

In het tweede bedrijf gaf de ploeg van Johan van Barneveld gas. Twee treffers van Mark van der Vaart en een doelpunt van Marjelle Mars brachten de thuisploeg op een comfortabele 11-6 voorsprong. Even later werd die voorsprong zelfs uitgebreid naar 14-7 en kon de wedstrijd eenvoudig uitgespeeld worden. In de slotfase liet Maassluis de teugels wat vieren en brak er een fase aan waarin de gasten uit Leiden meerdere male de korf wisten te vinden. De overwinning kwam echter nooit in gevaar: 16-13.

Maassluis blijft ondanks de overwinning op de tweede plaats staan in de Eerste Klasse D. Koploper Velocitas maakte geen misstap en won eenvoudig van HKV. Over twee weken, na het vrije pinksterweekend, is Refleks de volgende tegenstander van Maassluis.

Maassluis 2 – KVS 4 11-13 (5-6)

Het tweede team van Maassluis delfde het onderspit tegen KVS uit Scheveningen. De thuisploeg begon goed en kwam 6-4 voor, mede dankzij drie doelpunten van Luuk Bergwerff. Daarna boog KVS de wedstrijd om en moest Maassluis constant in de achtervolging. Drie minuten voor tijd, bij een 11-12 stand, kreeg ‘good old’ Leon Kloppenburg de ultieme kans op de gelijkmaker. Maar zijn mooie actie en one-hander werden niet bekroond, waarna KVS de wedstrijd besliste: 11-13.