nieuwsoverzicht

Korfballers c.k.c. Maassluis willen goede ontwikkeling doorzetten in de zaal.10/11/2022

Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond
Co-Sponsor: TCE Partners

29 oktober sloten de korfballers van c.k.c. Maassluis de eerste helft van het veld seizoen af met een wedstrijd tegen koploper Velocitas. Maassluis won die wedstrijd knap met 16-13 en verzekerde zich daarmee van een overtuigende tweede plaats in de eerste klasse D poule. Inmiddels zijn de veldschoenen vervangen door zaalexemplaren en staat het vizier op een nieuwe competitie.

Iedere korfbaljaargang verruilen korfballers in november het veld voor de zaal. Vraag het een willekeurige speler en het antwoord zal zijn dat de zaalcompetitie iets magisch heeft. Het piepen van de schoenen, het snelle spel, het publiek dat voor het gevoel nóg dichter op het veld zit.

Oude bekenden

Maassluis is in de zaal ingedeeld bij louter oude bekenden: Albatros, Kinderdijk, Tjoba, ONDO ’s-Gravenzande, Excelsior, Weidevogels en IJsselvogels. Voor Johan van Barneveldt, hoofdtrainer bij Maassluis, zal met name het weerzien met Kinderdijk bijzonder zijn. Van Barneveldt was in zijn trainersloopbaan twee keer eindverantwoordelijk bij de geel/blauwe formatie uit Alblasserdam: “Ik koester nog steeds warme gevoelens voor deze club. Je speelt er dan liever ook niet tegen, maar het lot heeft anders bepaald.”

Foto: Edwin Sonneveld Fotografie

Als de gelouterde oefenmeester vooruitblikt verwacht hij niet dat zijn team, net als op het veld, bij de bovenste zal meedraaien. “Dit is geen gemakkelijke poule, een hele lastige zelfs,” legt hij uit. “Ik denk dat Excelsior, ONDO (spelen beide overgangsklasse op het veld), Albatros en Kinderdijk gaan strijden voor de winst in onze poule. Wij mikken op een plekje bovenaan in het rechterrijtje.”

Maassluis begon, na een verdiend weekje rust, deze week met de trainingen in de zaal. Zaterdag wordt vervolgens alweer de eerste wedstrijd gespeeld. Dan start voor Maassluis de altijd sfeervolle Haagse Korfbaldagen met een thuiswedstrijd tegen Phoenix, direct gevolgd door een uitwedstrijd op maandag. Dan is Velocitas, de ploeg waarmee Maassluis dus strijdt om het kampioenschap op het veld, de tegenstander voor de Haagse Korfbaldagen. Die wedstrijd wordt in de Haagse sporthal Ockenburg gespeeld.

Vreemd genoeg is de eerste competitiewedstrijd nog niet bekend. Dat terwijl deze 26 november al aanvrangt. Van Barneveldt heeft er in ieder geval zin in: “Ongeacht wat de resultaten worden, wij willen genieten, ontwikkelen en presteren. Ik kijk er naar uit!”.

Oefenprogramma Maassluis 1
12/11     16:30 uur    Maassluis 1 – Phoenix 1 (HKD)
14/11    19:15 uur    Velocitas 1 – Maassluis 1 (HKD)
19/11    Ntb        HKD finale óf Maassluis 1 – ONDO Middelburg 1

Algemene info: Henne Bloem
(pc@ckcmaassluis.nl)www.ckcmaassluis.nl / @ckcmaassluis / www.facebook.nl/ckcmaassluis 

SponsorKliks

Help Maassluis door online te kopen aankopen te doen via SponsorKliks. Weet je niet hoe dit werkt? Klik hier voor meer informatie.

s
Feedback