nieuwsoverzicht

Korfballers c.k.c. Maassluis lijden nederlaag in ouverture zaalseizoen01/12/2022

Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond
Co-Sponsor: TCE Partners

Het is de Maassluise korfbalformatie niet gelukt om in de openingswedstrijd van het zaalseizoen te stunten tegen titelfavoriet Excelsior uit Delft. Na een moeizame fase in de eerste helft, krabbelde Maassluis nog wat terug, maar de tegenstand was simpelweg te groot: 14-23.


Maassluis – Excelsior 14-23 (7-12)

Zonder de geblesseerde Mark van der Vaart en aanvoerder Henne Bloem trad Maassluis in een goed gevulde Olympiahal, thuisbasis van c.k.c. Maassluis in het zaalseizoen, aan tegen Excelsior uit Delft. De Delftenaren zijn misschien wel de absolute favoriet in deze competitie. Zij komen op het veld uit in de overgangsklasse en doen het daarin uitstekend, getuige de tweede plaats die Excelsior daar bezet.

Desondanks begon Maassluis goed aan de wedstrijd en ging gelijk op met de gasten uit Delft. Dankzij doelpunten van Jari Sonneveld, Esther Fortuin en Osayande Iyawe stond het na een kleine tien minuten spelen 4-4. Daarna gaf Excelsior gas.

De gasten lieten zien ervaring te hebben op een hoger niveau. De ploeg speelde aanvallend snel en volwassen. Maassluis had daar veel problemen mee en moest menigmaal aan de noodrem trekken. Ook verdedigend waren de spelers van Excelsior een-op-een sterk, waardoor veel eerste schoten van Maassluis de korf niet raakten en er dankzij de schotklok teveel druk op de aanvallen kwam.

Zodoende ontstond er in de eerste helft een fase waarin Excelsior, met name dankzij strafworpen en vrije ballen uitliep naar 4-12 en Maassluis dus niet wist te scoren. Pas vlak voor rust kon de ploeg iets terug doen met drie treffers op rij. De ruststand werd daarmee bepaald op 7-12.

Ook in de tweede helft kon Maassluis geen potten breken. Excelsior, duidelijk een maatje te groot, ging vrolijk door met scoren en trok eenvoudig de wedstrijd naar zich toe: 14-23.

Maassluis 2 – Excelsior 2 22-10

Het tweede team boekte meer succes tegen de reserves uit Delft, welke in de veldcompetitie bovenaan staan in de eerste klasse. In de tweede helft werd een achterstand van drie doelpunten omgezet in een zeer knappe 21-18 overwinning, tot grote vreugde van de aanwezige supporters.

Wedstrijden 3 december 2022
17:05 uur Kinderdijk 1 – Maassluis 1
15:45 uur Kinderdijk 2 – Maassluis 2
14:00 uur Maassluis 3 – Groen Geel 4
14:25 uur Avanti A2 – Maassluis A1

Algemene info: Henne Bloem (pc@ckcmaassluis.nl) www.ckcmaassluis.nl / @ckcmaassluis / www.facebook.nl/ckcmaassluis

SponsorKliks

Help Maassluis door online te kopen aankopen te doen via SponsorKliks. Weet je niet hoe dit werkt? Klik hier voor meer informatie.

s
Feedback