Koningsnacht Silent Disco - Save the date!

nieuwsoverzicht

Korfballers c.k.c. Maassluis knokken zich naar een punt15/10/2013

Zowel Maassluis 1 als Maassluis 2 spoelden dit weekend de katers weg die waren blijven hangen na de wedstrijden tegen Valto, vorige week. Het eerste team knokte zich knap naar een gelijk spel in Krimpen aan den IJssel, tegen KOAG. Maassluis 2 won eenvoudig van Oranje Wit (D) 3.

KOAG – Maassluis 12-12 (6-4).
Het Krimpense KOAG mag, voor de korfballers van Maassluis, gerust een oude bekende genoemd worden. Vorig jaar kreeg Maassluis nog flink op de broek, uit bij de Geel-Groenen. Sportief revanche voor die nederlaag, én de teleurstellende wedstrijd vorige week tegen Valto, waren voldoende motivatie om deze editie tot een succes te brengen.

Beide ploegen begonnen verdedigend sterk en gaven elkaar weinig ruimte in de eerste helft. Doelpunten waren schaars en wanneer deze vielen, vielen ze om en om. Zodoende stond er na dertig minuten spelen slechts een 4-4 stand op het scoreboard. In de slotfase van het eerste bedrijf was het de thuisploeg dat toch als eerste tweemaal op rij kon scoren en zo met een gaatje de rust in ging.

Direct na rust leek Maassluis weer aan te klampen door ook voor de eerste maal twee keer treffers na elkaar te noteren. Het was echter KOAG dat gesteund door het publiek en een rommelige fase in de wedstrijd wederom een gat sloeg, ditmaal van vier punten. De thuisploeg leek daarna de wedstrijd in het slot te gaan gooien, maar miste de verkregen strafworp. Maassluis knokte zich vervolgens beetje bij beetje knap terug. Toen Niek Seesink vijf minuten voor tijd vanaf de stip voor de aansluitingstreffer kon tekenen, maar miste, leek de wedstrijd voorbij. Toch zorgde dezelfde Seesink voor het ultieme slotakkoord en het terechte gelijke spel, door achtereenvolgens een doorloopbal en alsnog van tweeënhalve meter te scoren.

Oranje Wit (D) 3 – Maassluis 2 7-14 (4-8)
Het tweede team van Maassluis had weinig moeite met het Dordtse Oranje Wit. Nadat de Maassluise reserves in de beginfase tweemaal op achterstand waren gekomen, namen zij zelf het heft in handen en dicteerden vervolgens de wedstrijd. Middels vlot lopende aanvallen werd een 2-1 achterstand snel omgebogen tot een 2-6 voorsprong. Ook bij rust genoot de ploeg van Richard van Weert nog altijd van een marge van vier, 4-8. Direct na de pauze werd het verzet van de thuisploeg definitief gebroken toen Maassluis driemaal op rij scoorde. In de slotfase was er nog ruimte om A-junior Danny Wisniewski en B-speelster Desi den Breems speelminuten te geven.