Koningsnacht Silent Disco - Save the date!

nieuwsoverzicht

Korfbal publiek geeft c.k.c. Maassluis 1 energie13/02/2022

Eindelijk mocht het publiek weer naar de Olympiahal om wedstrijden bij te wonen wat hadden zij dat gemist. Natuurlijk ook de spelers en speelsters waren hier dolblij mee, want zij mistte ook dat extra steuntje in de rug.

Tegen Merwede uit verleden week was die vibe er nog niet, maar nu spatte het bij de totale selectie en coach het ervan af tegen Oranje Wit, wat was dat fijn om te zien en mee te beleven. Wat niet onvermeld mag blijven na twee jaar Covid-19 ellende met alleen een stukje veld kompetitie is dat alle spelers en speelsters de blauw oranje kleuren trouw gebleven zijn en dat dit geen aanleiding was om de korfbalsport, maar voor gezien te houden. Een staaltje van verenigingstrouw, waar je als club toch maar trots op kan zijn.
Het publiek ging er eens lekker voor zitten zij, die al aanwezig waren bij twee waren al heerlijk in de juiste stemming gekomen door een staaltje schitterend korfbal waar KCC niet aan te pas was gekomen, al kwamen zij toch van ruime achterstand toch tweemaal langszij, maar moesten toch uiteindelijk het hoofd buigen 25-21. Fantastisch na de overwinning van verleden week tegen KCR, 9-14.

De gasten opende het schot festijn, maar de onverzettelijkheid van heel de selectie werd met zeven treffers door Eva Slotboom en Leon Kloppenburg belichaamd in deze wedstrijd. Halverwege de eerste helft stond een mooie voorsprong op het scorebord, 8-5. Vijf minuten voor het rust signaal namen de Oranje Witters slechts éénmalig een 8-9 voorsprong, maar via 10-10 ging men toch de rust in met een 12-10 voorsprong. Mochten de Dordtenaren nog aspiraties hebben dan werden die binnen 7 minuten weggeschoten, 17-12. Er vond toch nog een oprisping plaats tot de 13e minuut zij kwamen langszij, 17-17. Gelukkig werden er in deze match nu wel drie strafworpen benut, dat is wel een geruststellend gegeven. Er stonden nog 8 minuten op de klok en men was drie treffers uitgelopen, 20-17, toch braken tegen het eind heel spannende minuten aan. Oranje Wit wist steeds tot één treffer te naderen, maar capitulatie stond deze middag niet in het script en men behaalde een glorieuze overwinning van 23-21. Ploeg en trainer coach gingen na afloop terecht geheel uit hun dak.

De scores vielen door Eva Slotboom en Leon Kloppenburg 7x, Malou Abbas, Sven Veldman en Dennis van de Lee 2x, Lisanne Mars, Henne Bloem en Jari Sonneveld 1x.