Koningsnacht Silent Disco - Save the date!

nieuwsoverzicht

Hard werkend Maassluis komt net te kort voor een punt22/10/2013

Afgelopen zaterdag verloor de hoofdmacht van c.k.c. Maassluis, ondanks een spannende inhaalsslag in de tweede helft Het was helaas Swift uit Middelburg dat met twee punten en de koppositie op zak huiswaarts keerden, maar de Maassluizers kunnen met een positief gevoel de zaal in.

Maassluis – Swift 15-17 (6-9)
Met Leon Kloppenburg in de basis voor de afwezige Niek Seesink en met coach Van Weert op de bank in plaats van Verbaas, die wegens een schorsing bij het publiek plaats diende te nemen, was het Swift dat na twee minuten de score opende. Door schoten van Denise Klootwijk en Lisanne Mars werd de enige Maassluisse voorsprong van deze wedstrijd op het scorebord gezet en stond het na ruim vijf minuten 2-1. Met in elk Zeeuws vak een zuivere heer, die gezamenlijk elf van de zeventien tegendoelpunten wisten te maken, was het in de eerste helft lastig voor Maassluis om geslagen gaten te dichten of op gelijke hoogte te komen. De Zeeuwen liepen na de 2-1 snel uit naar 2-4 door doelpunten van de eerder genoemde zeer zuivere heren. Waar de Middelburgse manschappen vaak tweemaal op rij scoorde, kon Maassluis telkens met maar één goal, wat terug doen. De tegenstanders wisten de opening in de korf eenvoudig te vinden, terwijl Maassluis zelf veelal een-schots-aanvallen produceerde. Hierdoor liep de stand gedurende de eerste helft op naar 6-9 en ging de Maassluisse formatie met een ogenschijnlijke overbrugbare drie goals achterstand rusten.

De door Swift opgebouwde voorsprong werd binnen tien minuten verdubbeld, waardoor Maassluis de moeilijke opgave had om in de resterende 25 minuten zes doelpunten in te halen. Door twee goals van Jan-Cees Andreae, een korte kans van Denise Klootwijk en ook een korte kans van Afra Verpaalen, begon die inhaalslag de eerste tien minuten voorspoedig. Swift wist het verschil weer op drie punten te krijgen, maar een hard werkend Maassluis had de geest gekregen en wist door afstandsschoten van Henne Bloem en Leon Kloppenburg de stand zelfs op 13-14 te krijgen. De Maassluizers roken bloed en nadat Swift wederom op twee punten voorsprong kwam en zelfs de kans had om op drie verschil te komen, maar faalde vanaf de strafworpstip, steeg de spanning in het Wipperspark, met nog tien minuten op de klok, aanzienlijk. Door de doelpuntmachine van de dag, Denise Klootwijk, die met haar vierde en vijfde goal van de wedstrijd de, zoals de Duitsers het mooi verwoordden, Anschlusstreffer en zelfs de gelijkmaker wist te maken, stond er met nog drie minuten te gaan een tussenstand van 15-15 op het scorebord. Voor de moegestreden Maassluizers waren dit er echter drie teveel en na een hele sterke tweede helft wist Swift in de slotminuten nog tweemaal toe te slaan en de eindstand op 15-17 te zetten. Ondanks het feit dat de punten wederom niet in het Wipperspark bleven was het goed om te zien dat een hard werkend Maassluis de rug wist te rechten en er bijna een punt of meer uit wist te slepen.