Koningsnacht Silent Disco - Save the date!

nieuwsoverzicht

Eén ten onder in keihard korfbalgevecht03/04/2022

Mede door de huldiging van de zaal kampioens teams in de rust had dit er mede voor gezorgd, dat er nu voldoende supporters waren bij de laatste zaalwedstrijd Maassluis 1 en Merwede 1.

Het was voor beide teams de laatste zaal wedstrijd en voor beide stond er niets meer op het spel dan alleen afsluiten met een goed gevoel om straks het veld op te gaan. Helaas ligt het harde fysieke spel van Merwede Maassluis totaal niet en delfden dan ook letterlijk en figuurlijk het onderspit. Met alle gevolgen van dien, dat reeds in de begin fase Eva Slotboon met een flinke schouder blessure richting het ziekenhuis kon en in de tweede helft Malou Abbas zicht verstapte en door haar enkel ging. Dan kan je beter maar enkele minuten voor tijd i.v.m. een ophanden zijnde blijde gebeurtenis met een bos bloemen, zoals Lisanne Mars het veld verlaten.

De eerste treffer viel nog wel aan Maassluise zijde, maar daarna was het toch Merwede, die een voorsprong nam naar 1-4.  Toch vocht men zich halverwege terug naar 5-6. Daar er verdedigend teveel ruimte wordt gegeven stond erna 21 minuten 5-10 op het scorebord. Het ontbreekt net aan dat laatste metertje om de tegenstander voldoende te storen bij zijn schot. Wederom gebeurde wat men reeds eerder in deze kompetitie had meegemaakt vlak voor het rust signaal was men langszij gekomen, 11-11, maar het was net niet genoeg om ermee te gaan rusten, 11-12. Helaas capituleerde Maassluis bij de herstart en was men niet opgewassen tegen het veel te harde spel, waardoor men in de dertiende minuut tegen een 13-18 achterstand aankeek. Toch herpakte men zich weer en kroop men steeds dichterbij, helaas was het nu niet genoeg om wederom langszij te komen en werd de eindstand bepaald op, 21-23. Birthe Veldman had een zuiver afstand schot en scoorde 5 maal, broer Sven Veldman volgde er met 4, Lisanne Mars 3 en 2 door Malou Abbas, Dennis van der Lee en Tristan Steenks en we zijn er nog niet zij vonden ook de korf 1 maal Henne Bloem, Afra van Verpaalen en Daan van Mierlo, deze laatste scoorde onder luid gejuich van zijn talrijke fans.

Nu op naar het veld waarover drie weken de veld kompetitie herstart gaat worden en het is te hopen, dat Eva Slotboom en Malou Abbas dan weer binnen de lijnen kunnen verschijnen om handhaving te kunnen bewerkstellen, als afscheid heeft de trainer/coach André Verbaas dit zeker verdiend.

Twee op voor promotie

Door ook de laatste wedstrijd te winnen van KCR 4 met 21-17 zijn zij ongeslagen kampioen en gaan zij nu op voor twee promotie wedstrijden tegen GKV 3. Zij hebben één nederlaag geleden en hun doelsaldo bedraagt 139 voor en 112 tegen, Maassluis 2 122-89. De verwachting is gerechtvaardigd, dat het een soort wedstrijd zal zijn, als één tegen Merwede, deze middag. Natuurlijk staan wij met z’n allen achter twee en zullen hun onze steun betuigen a.s. zaterdagmiddag om 17.00 uur in de Olympia Sporthal.