Koningsnacht Silent Disco - Save the date!

nieuwsoverzicht

Eén strijdend naar volle winst in Zaandam29/05/2022

Er waren na het zaal seizoen drie wedstrijden gespeeld en helaas gingen zij allen met één doelpunt verschil verloren, dat geeft wel aan dat de tegenstanders een flinke kluif aan de Maassluise spelers en speelsters hebben wat de trainer/coach André Verbaas graag nu eens anders beloond zou willen zien, want dat verdiende zijn ploeg.

De mouwen zouden flink opgestroopt moeten worden tegen het op de tweede plaats staande ZKV in Zaandam, dat volop in de strijd was om promotie te bewerkstelligen. Beide ploegen moesten ook nog eens afrekenen met een flinke wind, welke gelukkig wel dwars op het veld stond. Maassluis kwam geweldig uit de startblokken en men was bijzonder scherp met afstand schoten, wat tot de twintigste minuut steeds twee treffers voorsprong opleverde. Birte Veldman met vier treffers en Dennis van der Lee met drie zorgden hier gezamenlijk voor. In deze fase kon ZKV alleen maar bijblijven uit toegewezen strafworpen en vrije ballen, 6-7.Wat een strijdlust werd er tentoongesteld, wat wederom twee treffers opleverde door Marjelle Mars en Sven Veldman. Eigenlijk had men de rust in moeten gaan met een 6-9 voor sprong, maar de scheids z’n horloge stond niet precies op tijd, wat weer een strafworp voor ZKV opleverde en zo de rust bepaald werd op 7-9.

Poe, poe, ZKV kwam goed uit de kleedkamer. Zouden zij nu tonen wat zij aan hun stand verplicht waren? Daar zag het in eerste instantie wel naar uit, want na elf minuten kwamen zij op een 10-9 voorsprong. Maar Dennis van der Lee dacht hier heel anders over en schoot zijn ploeg weer naar 10-10, gevolgd door een prachtige afstandstreffer van Marjelle Mars, 10-11. Deze treffer werd direct beantwoord, 11-11. Men vocht als leeuwen met veel trek en duw werk rondom de korf. Weer kwam men terug. Nu door Malou Abbas, die uiterst koelbloedig bleef bij de haar toegewezen strafworp, 11-12. Sven Veldman zorgde ervoor dat in de negentiende minuut er weer twee treffers voorsprong op het scorebord stonden, 11-13. Drie minuten later stond het weer 13-13. Maassluis bracht twee verse krachten Jari Sonneveld en Afra Verpaalen. Maassluis gaf vandaag verdedigend geen centimeter ruimte. Met nog ruim zes minuten te gaan was daar wederom de voorsprong nu door Sven Veldman en o wat bleek, dit een gouden treffer vanaf de stip, 13-14. Wat een schitterend resultaat behaald en wat had men hier gezamenlijk voor gevochten. Zij waren er echt ook bij al scoorden zij niet: Naomi Linschoten, Tristan Steenks en Henne Bloem.