Koningsnacht Silent Disco! Koop je kaarten hier

nieuwsoverzicht

Een schrale oogst!29/01/2023

De zaalcompetitie bestaat uit 14 speelweekenden. Daarvan hebben we de helft achter de rug.

Na zeven speelweekenden staat de teller op:   31  gefloten wedstrijden.

Met dank aan: Pascal Huisman, Wouter Dirks, Ricardo Keeman, Sven de Jongste, Mark van Buren, Guus Spierenburg, Hans de Vette en Terence Buijs.

In het afgelopen weekend werden maar twee wedstrijden aan ons totaal toegevoegd. Alleen Wouter en Pascal kwamen in actie. ’s Middags moest Wouter naar Bennekom om bij DVO te fluiten. Pascal floot ’s avonds bij SDO in Kamerik. Dat waren de enige twee wedstrijden die door onze scheidsrechters in het kader van de rompregeling arbitrage werden gefloten.

In eerste instantie waren er aan het begin van de week vier thuiswedstrijden zonder neutrale scheidsrechter. Met kunst en vliegwerk werden deze wedstrijden ingevuld met scheidsrechters van CKC Maassluis. Echter naarmate de week vorderde werden al deze wedstrijden successievelijk ingevuld met scheidsrechters van buitenaf. Fijn, dat er op competitiewedstrijden neutrale scheidsrechters staan, maar jammer voor de rompregeling.

We zijn nu op de helft van de competitie en hoe staan we er nu voor. In totaal moeten er 61 wedstrijden gefloten worden om geen boete op te lopen. Dat betekent, dat er nog 30 wedstrijden in de tweede helft van de zaalcompetitie gefloten moeten worden. Daarvan nemen Wouter en Pascal er minimaal nog 14 voor hun rekening. Vanuit de jurytafel komen er nog 4 wedstrijden bij. Dat betekent dat 18 wedstrijden een zekerheid vormen. De overige 12 wedstrijden zijn mogelijk niet ingevulde thuiswedstrijden of wedstrijden die uit de lijst gekozen kunnen worden. Als we kijken naar het aantal thuiswedstrijden die Maassluis 3 en 4, de A1 en de C1 nog moeten spelen, zijn dat precies 12 wedstrijden. Echter we kunnen er niet van uitgaan, dat deze allemaal door onze eigen scheidsrechters gefloten gaan worden. Kijk maar naar afgelopen zaterdag. Dat betekent dat er zeker wedstrijden nodig zijn, die door onze eigen scheidsrechters uit de lijst gekozen worden. Kortom: het wordt nog een hele uitdaging om aan de goede kant van de score te blijven.

Ook de jurytafel kwam weer in actie. Dit keer bij een wedstrijd van Maassluis 1. Dit levert weer een halve wedstrijd op. Deze halve wedstrijd is nog niet meegeteld in het totale aantal van 31 wedstrijden.

In de Olympiahal waren er drie breedtewedstrijden. Alle wedstrijden waren ingevuld en iedereen was op tijd. Goed om te horen. Guus en Pim moesten vroeg uit de veren, want zij waren de begeleiders voor de drie jonge scheidsrechters van deze wedstrijden. Fijn, dat jullie er waren.

Zijn er vragen, dan ben ik bereikbaar via de email: vburenh@caiway.nl of telefonisch: 0623847575.

Gerda van Buren

SponsorKliks

Help Maassluis door online te kopen aankopen te doen via SponsorKliks. Weet je niet hoe dit werkt? Klik hier voor meer informatie.

s
Feedback