nieuwsoverzicht

Een rustig weekend!22/01/2023

De zaalcompetitie bestaat uit 14 speelweekenden. Daarvan hebben we zes speelweekenden achter de rug.

Na zes speelweekenden staat de teller op:   29  gefloten wedstrijden.

Met dank aan: Pascal Huisman, Wouter Dirks, Ricardo Keeman, Sven de Jongste, Mark van Buren, Guus Spierenburg, Hans de Vette en Terence Buijs.

In het zesde weekend werden vier wedstrijden aan ons totaal toegevoegd. Pascal en Wouter moesten beiden in de avond fluiten. Wouter moest naar Hardinxveld-Giessendam om bij Vriendenschaar te fluiten. Pascal had weer een verre wedstrijd. Dit keer ging de reis naar Assen waar hij bij AVO floot. Ricardo koos net als vorige week een wedstrijd uit de lijst. Hij meldde zich in de middag bij Twist in Vlaardingen.

Ook de jurytafel kwam weer in actie. Dit keer bij een wedstrijd van de B1. Samen met de halve wedstrijd die er nog stond, zorgt dit voor de vierde wedstrijd die meetelt voor de rompregeling arbitrage.

In de Olympiahal waren er vijf breedtewedstrijden. Deze keer waren alle wedstrijden ingevuld. Weliswaar niet allemaal met de scheidsrechters uit het programma, maar er waren in ieder geval geen problemen om opgelost te worden. Dus dat betekende voor mij een rustig weekend. Wel slaat de stress toe bij de coaches, wanneer de scheidsrechter vlak voor tijd pas aanwezig is in de hal. Het is toch handig en wenselijk om minstens een kwartier voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn. Dat zorgt ook voor een betere voorbereiding.

Voor de begeleiding was het wat drukker, want bij drie van de wedstrijden was begeleiding nodig. Peter zorgde ervoor dat hij de jonge scheidsrechters met raad en daad bij kon staan. Wel jammer, dat niet gemeld wordt, dat er iemand anders fluit, want dan staat er begeleiding voor niets in de hal. 

Graag wil ik nog even wat kwijt over de invulling van de scheidsrechters bij de breedtewedstrijden. Het is blijkbaar toch niet helemaal duidelijk hoe het werkt. Alle spelende senioren en junioren die geen training geven en/of coachen worden meegeteld bij het bepalen van het aantal wedstrijden dat een seniorenteam of de A1 moet fluiten. Andere vrijwilligersfuncties hebben hier geen invloed op. 

Zijn er vragen, dan ben ik bereikbaar via de email: vburenh@caiway.nl of telefonisch: 0623847575.

Gerda van Buren

SponsorKliks

Help Maassluis door online te kopen aankopen te doen via SponsorKliks. Weet je niet hoe dit werkt? Klik hier voor meer informatie.

s
Feedback