nieuwsoverzicht

Dick zwaait af (Foto-update)16 juni 2022

De totale veldcompetitie bestaat uit 14 speelweekenden. Daarvan hebben we er 13 achter de rug.

Na dertien speelweekenden staat de teller op:

62 gefloten wedstrijden

Met dank aan: Pascal Huisman, Cock Matthijsse, Pim Bruijn, Ricardo Keeman, Peter Gregoor, Mark van Buren, Wouter Dirks, Jari Pols en Sven de Jongste.

Sinds de laatste keer zijn weer 6 wedstrijden aan ons totaal toegevoegd. Ondanks dat er in het Pinksterweekend bijna niet gespeeld werd, moest Wouter wel op pad. Hij moest naar Dordrecht om bij Deetos te fluiten. Wedstrijd nummer 2 was een doordeweekse wedstrijd. Pascal reisde af naar Koog aan de Zaan om bij Koog Zaandijk te fluiten. Zaterdag 11 juni moest Wouter al vroeg op pad. Hij floot ’s morgens bij PKC in Papendrecht. Pascal ging naar Nieuwerkerk om de gelijknamige ploeg te fluiten. Sven nam de thuiswedstrijd van Maassluis C1 voor zijn rekening. De laatste wedstrijd van deze zaterdag was een S.N.O. (scheidsrechter niet opgekomen). Bij Maassluis 2 belde vlak voor de wedstrijd de scheidsrechter af. Eerst zou Mark deze wedstrijd fluiten, maar de scheidsrechter van Maassluis A1 vond het niet erg om nog een wedstrijd te fluiten, zeker omdat er niets meer op het spel stond. Zo staan we al op een bonus van 10 wedstrijden.

Zaterdag 11 juni stond in het teken van het afscheid van Dick Hubert. ’s Morgens om half 11 floot hij de wedstrijd Maassluis C2 – Valto C2. Tijdens de wedstrijd verzamelde zich heel wat publiek aan de kant om Dick nog één keer in actie te zien. Vijf minuten voor tijd kreeg Dick een rode kaart voorgehouden door Jari Pols. Jari, de jongste telg van ons scheidsrechterskorps, stuurde de oudgediende Dick het veld uit. Onder groot applaus van alle aanwezigen verliet Dick het veld. Uit handen van zijn kleindochter Jet kreeg Dick bloemen en ook de aanvoerder van Valto overhandigde Dick een bos bloemen. Heel attent van Valto. De C2 had ook nog een klein presentje geregeld. En zo kwam er na 54 jaar een einde aan de scheidsrechters carrière van Dick.

Dick dacht dat dit het enige was, maar in de rust van de wedstrijd van Maassluis 1 stonden we nog een keer stil bij zijn imposante carrière. Kort werd Dick zijn doopceel gelicht. Daarna kreeg hij uit handen van voorzitter Martijn een speciaal voor Dick gemaakt aandenken, met dank aan Edwin Sonneveld voor het ontwerp. Nog eenmaal kreeg Dick het applaus dat hij verdiende voor een grootse scheidsrechters carrière. Gelukkig kunnen we nog wel gebruik maken van zijn kennis en kunde, want hij blijft lid van ons begeleidingsteam en ook zullen we Dick nog in actie zien als tijdwaarnemer achter de jurytafel. Dick nogmaals heel erg bedankt.

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagd afscheid met de woorden van Dick zelf: Het is mooi geweest.

Johan heeft foto’s gemaakt van het afscheid van Dick. Hieronder een kleine selectie:

Er zijn nog meer foto’s te bewonderen op:

Waar we afgelopen zaterdag minder tevreden over waren, was de invulling van de scheidsrechters in het breedtekorfbal. Even voor 10 uur was het behoorlijk stressvol op het veld. Er stonden 3 wedstrijden op punt van beginnen zonder scheidsrechter. De leiding van de D2, E1 en F1 was al druk aan het bellen met Jari om er achter te komen wie er zou moeten fluiten. Uiteindelijk kwamen de scheidsrechters van de E1 en F1 op slag van tienen aanfietsen, maar voor de D2 was er geen scheidsrechter in velden of wegen te bekennen. Als je om 10 uur moet fluiten en je komt om 10 uur op het veld aan, getuigt dat niet van een ideale voorbereiding. Bij de D2 besloot coach Diana zelf maar te gaan fluiten. Uiteindelijk kwam Jari Pols in de rust van de wedstrijd op het veld en nam de wedstrijd van Diana over. Even voor de duidelijkheid: Jari was niet de aangewezen scheidsrechter, maar hij voelde zich min of meer verplicht omdat hij de scheidsrechters van de breedtewedstrijden moet regelen. Later op de dag ging het ook mis bij Maassluis 4. Maassluis 2 stond aangewezen op deze wedstrijd. De wedstrijd was overgedragen aan een speler uit de A1, die eigenlijk niet kon fluiten in verband met de voorbereiding van zijn eigen wedstrijd. Gelukkig was Brett op het veld en was hij bereid om Maassluis 4 te fluiten. Dank je wel Brett.

Zo was ondergetekende aardig wat tijd kwijt om het één en ander te regelen. Ik vind het niet erg om zaken te regelen, maar niet op deze manier. Ik vind dat we op deze manier een slecht signaal afgeven aan onze breedtesporters en bij onze jongere korfballers aan hun ouders. Met het feit zoals het afgelopen zaterdag juist niet geregeld was, wekken we de indruk dat onze breedtesporters er niet toe doen. En dat kan en mag nooit de bedoeling zijn. Voor onze wedstrijdsporters worden de scheidsrechters grotendeels geregeld door het KNKV. Daarnaast staan vaak de wedstrijdploegen meer in de aandacht. Dat is niet erg als iedereen die in de wedstrijdsport speelt zich ook maar realiseert, dat je iets terug moet doen voor onze breedtesporters. Wedstrijdsporters en breedtesporters vormen namelijk samen CKC Maassluis en hebben dezelfde rechten. Gelukkig zijn er mensen vanuit de wedstrijdteams die wekelijks trainen geven en coachen. Degenen die dat niet doen, weten dat zij door het seizoen heen een aantal wedstrijden moeten fluiten. Neem hiervoor je verantwoordelijkheid.

Ik heb begrepen, dat voor het laatste thuisweekend nog niet alle thuiswedstrijden zijn voorzien van een scheidsrechter. Hierbij doe ik een beroep op alle seniorenteams en de A1: Kijk in het fluitschema welke wedstrijden er nog ingevuld moeten worden en schrijf je in. Zorg dat het geregeld is. Eén ding weet ik wel zeker:

Volgend jaar gaan we dit beter en strakker organiseren, want ook de breedtesportploegen hebben ook recht op een scheidsrechter.

Zijn er vragen, dan ben ik bereikbaar via de email: vburenh@caiway.nl of telefonisch onder nummer 0623847575.

Gerda van Buren

SponsorKliks

Help Maassluis door online te kopen aankopen te doen via SponsorKliks. Weet je niet hoe dit werkt? Klik hier voor meer informatie.

s
Feedback