nieuwsoverzicht

De vakantie is voorbij!17/09/2023

De eerste helft van het veldseizoen bestaat uit 6 speelweekenden. Daarvan hebben we er nu twee achter de rug.

Na twee speelweekenden staat de teller op: 6 gefloten wedstrijden.

Met dank aan: Pascal Huisman, Wouter Dirks en Terence Buijs.

Tijdens mijn vakantie werd het eerste speelweekend gespeeld en vlak voor het tweede speelweekend eindigde mijn vakantie en barstte het korfbalgeweld weer los. Tijdens mijn vakantie heeft Jari de honneurs waargenomen. Bedankt Jari daarvoor. Helaas was het niet helemaal bij iedereen bekend, dat ik op vakantie was, want zo nu en dan druppelden er berichten binnen waar ik toch nog mee aan de slag moest.

Tijdens de eerste twee speelweekenden zijn er 6 wedstrijden gefloten, waarvan Wouter er vier voor zijn rekening heeft genomen. Op 9 september kwamen Wouter en Pascal in actie. Pascal begon gelijk met een verre wedstrijd. Hij moest naar Zwolle om bij Sparta te fluiten. Wouter bleef wat dichter bij huis. Hij floot bij GKV in Gorinchem. Thuis stond eerst de wedstrijd van de C1 nog open, maar deze werd ingevuld door een scheidsrechter van Twist. Doordeweeks pakte Wouter nog een wedstrijd mee. Op dinsdag 12 september floot hij bij RWA in Rhoon.

In het tweede speelweekend werden de overige drie wedstrijden gefloten. Wouter floot eerst in de ochtend een jeugdwedstrijd bij Albatros in Zwijndrecht en vervolgens reisde hij door naar Tilburg om bij de gelijknamige vereniging te fluiten. Pascal hoefde niet in actie te komen, want zijn wedstrijd ging niet door en wordt later in de competitie ingehaald. Thuis stonden de wedstrijden van de A1 en A2 lange tijd open zonder neutrale scheidsrechter. Echter ook deze wedstrijden werden uiteindelijk uit de lijst gehaald. In dit geval door scheidsrechters van Ondo en opnieuw door Twist. Misschien moeten wij maar eens bij Twist gaan fluiten.

Lange tijd dachten we dat het programma voor de zaterdag rond was, maar zaterdagmorgen las ik in de e-mail, dat er voor Maassluis 3 geen neutrale scheidsrechter beschikbaar was. Dat was nog even snel schakelen, maar gelukkig was Terence bereid om deze wedstrijd te fluiten.

Voor de rompregeling arbitrage is in eerste instantie alleen de eerste helft veld berekend. Dat betekent dat er voorlopig 13 wedstrijden gefloten moeten worden om geen punten in mindering te krijgen. Om geen boete te krijgen moeten er 22 wedstrijden gefloten worden. Dat zijn ongeveer 4 wedstrijden per weekend. Daar komen we nu nog niet aan, dus ik hoop dat onze scheidsrechters zo nu en dan een wedstrijd uit de lijst kiezen, zodat we voldoende wedstrijden fluiten. In ieder geval weer een mooie uitdaging die we tegemoet gaan.

Zijn er vragen, dan ben ik bereikbaar via de email: vburenh@caiway.nl

Gerda van Buren

Coördinator scheidsrechters
Gerda van Buren

SponsorKliks

Help Maassluis door online te kopen aankopen te doen via SponsorKliks. Weet je niet hoe dit werkt? Klik hier voor meer informatie.

s
Feedback