Koningsnacht Silent Disco - Save the date!

nieuwsoverzicht

De competitie is begonnen!02/10/2013

C.k.c Maassluis mocht voor het eerst dit seizoen aantreden in een competitiewedstrijd uit tegen korfbalvereniging Kinderdijk.  Kinderdijk dat verleden jaar degradeerde uit de overgangsklasse bleek over de gehele wedstrijd genomen net een maatje te groot te zijn voor het vlaggenschip van Maassluis. De uitslag van de wedstrijd was  12 – 10 in het voordeel van de thuisspelende ploeg, waardoor de ploeg van Andre Verbaas huiswaarts keerde met nulpunten.

Maassluis – Kinderdijk 12-10 (7-7).

Ondanks de verloren wedstrijd speelde Maassluis in de eerste helft een degelijke wedstrijd en leek er niets aan de hand te zijn. Maassluis dat meer dan de helft van zijn basisspelers van verleden jaar had moeten inleveren voor deze wedstrijd, stond na 25 minuten spelen met 2 – 5 voor. Deze doelpunten kwamen op naam van Henne Bloem en Jan-Cees Andreae. Juist in deze fase vlak voor rust sloop er onrust in de ploeg. Waar Maassluis vergat te scoren, kon Kinderdijk in de fase 10 minuten voor rust weer terugkomen tot een ruststand van 7 – 7.Er leek nog steeds vrij weinig aan de hand voor Maassluis na rust. Koen de Bruijn schoot raak met een droog schot achter de paal, 7 – 8. Jammerlijk genoeg was na dit schot de wedstrijd volledig gespeeld voor Maassluis. Binnen een tijdsbestek van 5 minuten kwam Kinderdijk op voorsprong door 3 doelpunten te scoren, 10 – 8. Deze voorsprong gaf Kinderdijk dan ook niet meer uithanden. Maassluis en Kinderdijk hadden een doelpuntloze periode van 13 minuten, waarin Maassluis een strafworp miste. Er was nog wel een aansluitingstreffer, waardoor de stand 10 – 9 werd op het scorebord. Maar het voordeel werd beslist door een shot van Kinderdijk 5 minuten voor het einde van de wedstrijd. Er werd door beide partijen nog 1 x maal gescoord daarna, waardoor de eindstand 12 – 10 in het voordeel van Kinderdijk was.De conclusie van de wedstrijd was dat er meer in had gezeten, maar dat een matige 2e helft er voor zorgde dat Kinderdijk in de wedstrijd bleef. Als je maar 3 doelpunten scoort in  de 2e helft op dit niveau, dan is er niet verzorgt genoeg gespeeld aan de kant van Maassluis. Ondanks dat Kinderdijk ook enkele spelers miste, was dit absoluut niet de sterkste tegenstander in deze poule. Een teleurstellende nederlaag, volgende week nieuwe kansen tegen Pernix uit Leiden.

Maassluis 2 – Korbatjo 2 15-19 (9-10).

Het tweede elftal van c.k.c. Maassluis moest aantreden met de nieuwe trainer/coach Richard van Weert tegen Korbatjo 2. Het was een leuke wedstrijd waar Maassluis 2 in het begin nog 3 doelpunten achterstond, maar uiteindelijk met 9 – 10 de rust inging. Korbatjo werd na de rust steeds slordiger en onrustiger, waardoor Maassluis steeds meer kon profiteren. De resulteerde in de eerste officiële overwinning van de nieuwe coach. De eindstand was 15 – 19 in het voordeel van Maassluis. Door de aanhoudende blessuregolf in de selectie van c.k.c. Maassluis is dit een prima overwinning.

Programma zaterdag 14september 2013
14-9      Pernix 1                        – Maassluis 1                 15.30 uur

14-9      Vitesse3                       – Maassluis 2                 16.00 uur

14-9      Velocitas 3                   – Maassluis 3                 11.15 uur

14-9      Vriendenschaar A2        – Maassluis A1               12.30 uur

Informatie

Algemene info: Karin Korstanje ( pc@ckcmaassluis.nl Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken )