nieuwsoverzicht

CKC Maassluis vloert koploper Kinderdijk14/02/2024

Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond

Edwin Sonneveld-fotografie

De korfballers van CKC Maassluis raken steeds beter in vorm. Afgelopen zaterdag boekte de ploeg van coach van Barneveldt een zwaarbevochten overwinning in de uitwedstrijd bij koploper Kinderdijk. Daarmee werd voor de vijfde keer in zes wedstrijden gezegevierd en staat CKC Maassluis inmiddels op een keurige derde plaats. Maar de verschillen in deze zware poule blijven klein, dus het is zaak dat deze goede lijn in de laatste wedstrijden wordt doorgetrokken.

Na enkele minuten aftasten opende Kinderdijk de score, maar kort daarna tekende Esther Fortuin de gelijkmaker aan. Er werd door beide ploegen sterk en strak verdedigd en dat had zijn weerslag op de schutters. Het ging gelijk op, maar de doelpunten waren schaars. Vlak voor rust wist routinier Afra Verpaalen Maassluis op een 8-9 voorsprong te zetten. In de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. Veel verdedigende druk aan beide kanten en pittige rebound duels. Aan de kant van Maassluis speelde Osayande Iyawe daarin een erg sterke wedstrijd en wist ook nog vier keer te scoren.

Bij een stand van 13-13 maakte invaller Niels van der Vaart een handig doelpunt bij een vrije bal en scoorde kort daarop van afstand. Vervolgens bracht Osayande Iyawe met zijn vierde treffer Maassluis op een voorsprong van drie doelpunten. Dit verschil werd in de laatste minuten goed vastgehouden en de eindstand werd door Vera Le Kluse met haar derde treffer bepaald op 15-17.

Maassluis 2 speelde een zware wedstrijd tegen Kinderdijk 2. Met name de dames van Kinderdijk waren erg scherp en Maassluis kreeg er maar moeilijk vat op. Toch liet de ploeg, niet voor het eerst, een behoorlijke dosis veerkracht zien. Een ruime achterstand van 10-5 werd in de tweede helft weggewerkt en Maassluis 2 kwam terug tot 14-14. Helaas was daarna de pijp leeg en Kinderdijk 2 liep uit naar een 22-16 einduitslag. Maassluis A1 had het voor de verandering eens niet zo gemakkelijk in hun uitwedstrijd tegen Weidevogels A1, maar in het laatste kwartier werd de overwinning veilig gesteld: 15-21.

De korfballers hebben nu enkele weken rust vanwege de voorjaarsvakantie en mogen op 2 maart weer aantreden in de Olympiahal:

Maassluis A1 – KVS A1 13:10 uur

Maassluis 2 – KCC 5 15:35 uur

Maassluis 1 – Tjoba 1 16:55 uur